Ο «τυχερός χαμένος» Brouwer χάνει τους προημιτελικούς του Metz. στους τελικούς του Davis Cup

WeLoveSports.gr

Ο Gijs Brouwer δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά τένις Metz. Το παγκόσμιο νούμερο 163 υποκλίθηκε στον Γάλλο ειδικό στο διπλό Pierre-Hugues Herbert στον δεύτερο γύρο: 5-7, 4-6.

Ο Brouwer έχασε στον τελικό γύρο των προκριματικών του τουρνουά εσωτερικού χώρου, αλλά του επετράπη να συμμετάσχει ως αποκαλούμενος «τυχερός χαμένος» μετά την ακύρωση του Alex de Minaur. Ο Αυστραλός αφέθηκε ελεύθερος στον πρώτο γύρο, πράγμα που σήμαινε ότι ο Brouwer τοποθετήθηκε αμέσως στον δεύτερο γύρο του κύριου προγράμματος.

Ο Χέρμπερτ ήταν ακόμα το νούμερο 36 στον κόσμο στο απλό το 2019, αλλά τώρα επικεντρώνεται στο διπλό. Κέρδισε πέντε τουρνουά Grand Slam με τον συμπατριώτη του Nicolas Mahut. Είναι το νούμερο 344 του κόσμου στο απλό.

Ο 32χρονος Χέρμπερτ έλαβε μπαλαντέρ στο Μετς λόγω του ρεκόρ του και έπαιξε το πρώτο του τουρνουά ATP σε ενάμιση χρόνο.

Ο Brouwer (27) έπαιξε καλά με τον Herbert στο πρώτο σετ, αλλά έχασε το σετ παραδίδοντας το σερβίς του με 5-5. Στη δεύτερη πράξη, ο Χέρμπερτ έσπασε για άλλη μια φορά το σερβίς του Μπρόουερ σε 3-3, με το οποίο έγινε το παιχνίδι.

Davis Cup

Ο Brouwer έχει πλέον προγραμματιστεί να παίξει στους προημιτελικούς των τελικών του Davis Cup στη Μάλαγα. Θα παίξει με την Ολλανδία με την Ιταλία την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.