Ο Φέντερερ βλέπει επίσης υποτιμημένο Laver Cup: «Ο τελικός στόχος συνεχίζει να κυνηγάει το Ryder Cup»

Ρότζερ Φέντερερ

Τενίστες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο θα ξεκινήσουν μια υποτιμημένη έκδοση του Laver Cup σήμερα στο Βανκούβερ. Το τουρνουά, το οποίο βρίσκεται στο έκτο επεισόδιο του, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στον αποχαιρετισμό του Ρότζερ Φέντερερ πέρυσι στο Λονδίνο.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Άντι Μάρεϊ ανήκαν τότε στην Team Europe και, εν μέρει λόγω της παρουσίας τους, έδωσαν ένα μεγάλο αντίο στους Ελβετούς. Κανένας από αυτούς τους παίκτες δεν είναι εκεί φέτος. μια νέα γενιά παικτών του τένις πρέπει να προσπαθήσει να φέρει το Laver Cup.

Οι αφιχθέντες κορυφαίοι λείπουν

Αυτό δεν είναι εύκολο έργο, καθώς οι νεαροί σούπερ σταρ όπως ο Carlos Alcaraz, ο Jannik Sinner και ο Holger Rune δεν είναι επίσης εκεί για διάφορους λόγους.

Επιπλέον, καταξιωμένοι κορυφαίοι παίκτες όπως ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς λείπουν από την Ευρώπη, η οποία έχει πλέον τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Κάσπερ Ρουντ ως τους πιο γνωστούς παίκτες της ομάδας.

«Φυσικά σου λείπουν μερικά μεγάλα παιδιά», είπε ο Φέντερερ, ο οποίος βρίσκεται στο Βανκούβερ για να προωθήσει το Laver Cup. “Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η Team Europe θα φαινόταν διαφορετική φέτος. Αλλά αυτό προσφέρει σε άλλους παίκτες την ευκαιρία να δείξουν τον εαυτό τους.”

Η Team World είναι μια ομάδα γεμάτη σχεδόν αποκλειστικά Βορειοαμερικανούς και έχει δύο παίκτες στο show τους Frances Tiafoe και Ben Shelton, οι οποίοι πρόσφατα έφτασαν εκπληκτικά στους ημιτελικούς του US Open. Ο Αυστραλός Νικ Κύργιος, συνήθως το poster boy του Team World, δεν είναι εκεί.

Ο Ρότζερ Φέντερερ στο Λονδίνο το 2022 στον αποχαιρετισμό του

Στο μεταξύ, ο Φέντερερ λέει ότι απολαμβάνει την απόσυρσή του στο τένις. «Μπορούσα να περάσω πολύ χρόνο με την οικογένεια τον τελευταίο χρόνο και έχουμε ταξιδέψει πολύ. Δεν ξέρω ακριβώς τι θα φέρει το μέλλον για μένα, γιατί είμαι απασχολημένος με πολλά πράγματα στο στιγμή», είπε ο εικοσάς πρωταθλητής Grand Slam.

“Για παράδειγμα, εξακολουθώ να είμαι πρεσβευτής για μια σειρά από εμπορικά σήματα και μόλις ήρθα από τη Νέα Υόρκη, όπου επισκέφτηκα τα Ηνωμένα Έθνη για το ίδρυμά μου. Είμαι επίσης απασχολημένος με το σχεδιασμό παπουτσιών, ρακέτες τένις και ρούχα.”

Ο 42χρονος Φέντερερ ελπίζει ότι το Laver Cup θα έχει μια μέρα την ίδια θέση που έχει το Ryder Cup στο γκολφ. «Αυτός είναι ο απώτερος στόχος, θα ήταν φανταστικό».