Ο Φέντερερ στο επίκεντρο του Wimbledon, η έγκυος Williams ακυρώνει για φόρο τιμής

Ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε στο επίκεντρο στο Wimbledon το απόγευμα της Τρίτης. Ο 41χρονος Ελβετός, που αποσύρθηκε από το τένις τον περασμένο Σεπτέμβριο, τιμήθηκε από τη διοργάνωση για τους οκτώ τίτλους του στο χόρτο του Λονδίνου. Πέρυσι, ο Φέντερερ ήταν επίσης καλεσμένος στην αγγλική πρωτεύουσα, τότε λόγω του εορτασμού των 100 χρόνων του κέντρου.

«Θα φιλοξενήσουμε μια ξεχωριστή στιγμή στο κεντρικό γήπεδο πριν αρχίσουν οι αγώνες για να τον τιμήσουμε ως τον παίκτη με τους περισσότερους τίτλους στο single ανδρών εδώ στο Wimbledon», είχε ήδη ανακοινώσει η διευθύντρια του All England Club, Σάλι Μπόλτον.

όρθιοι χειροκροτητές στο κεντρικό γήπεδο

Ο Φέντερερ, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο Wimbledon ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια, έλαβε όρθιους χειροκροτητές στο κεντρικό γήπεδο πριν από τον αγώνα μεταξύ της Jelena Rybakina και της Shelby Rogers. Ντυμένος με ένα όμορφο κρεμ κοστούμι, απόλαυσε εμφανώς το αφιέρωμα.

Την Κυριακή, ο ζωντανός θρύλος του τένις ανέβηκε στη σκηνή ως έκπληξη στη Ζυρίχη με το αγαπημένο του συγκρότημα Coldplay, κινούμενος ρυθμικά στο τραγούδι «Don’t panic», ενώ ο Ραφαέλ Ναδάλ παρακολουθούσε στο κοινό. Την περασμένη εβδομάδα έκανε διπλό στο Wimbledon κόντρα στη Βρετανίδα πριγκίπισσα Kate Middleton.

Ο Ελβετός συνηθίζει πλέον να επαινεί την καριέρα του, γιατί πριν από λίγες εβδομάδες τιμήθηκε και στο τουρνουά χόρτου στο Χάλε της Γερμανίας. Τον Οκτώβριο θα υψωθεί επίσης στην ασπίδα στο Shanghai Masters.

Η Σερένα Γουίλιαμς προσκλήθηκε επίσης από την οργάνωση για ένα αφιέρωμα, αλλά δεν ήρθε στο Λονδίνο. Η 41χρονη Αμερικανίδα είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της και ως εκ τούτου προτιμά να μην ταξιδεύει.

«Της ευχόμαστε καλή τύχη στην εγκυμοσύνη της και ελπίζουμε να τη δούμε τον επόμενο χρόνο», είπε ο Μπόλτον.

Ο Γουίλιαμς, ο οποίος αποσύρθηκε μετά το περσινό US Open, κέρδισε το διάσημο τουρνουά χόρτου επτά φορές. Η τελευταία φορά ήταν το 2016. Συνολικά κέρδισε τουρνουά γκραν σλαμ 23 φορές.

Ο Τζόκοβιτς κυνηγά τον όγδοο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να ισοφαρίσει με τον Φέντερερ. Ο 36χρονος Σέρβος, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνδρας μετά το Ρολάν Γκαρός με 23 τίτλους γκραν σλαμ, έχει κατακτήσει επτά φορές το Wimbledon.

Στον πρώτο γύρο, ο δεύτερος Djokovic νίκησε τον Αργεντινό Pedro Cachín σε τρία σετ. Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον.