Ο φιναλίστ του Wimbledon Vondrousová έχει πάθος με τα τατουάζ: «Είναι τέχνη»

Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Ons Jabeur και Marketa Vondrousova. Το τελευταίο είναι μακράν το πιο εκπληκτικό όνομα από τους τέσσερις παίκτες στους τελικούς ανδρών και γυναικών στο Wimbledon αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Τσέχος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Τυνήσιο Jabeur το απόγευμα του Σαββάτου από τις 15:00 (ώρα Ολλανδίας), είναι ο πρώτος παίκτης που δεν έχει ξεσπάσει στον τελικό του All England Club μετά τον Billie Jean King το 1963.

Αλλά η 24χρονη Τσέχα ξεχωρίζει στο Λονδίνο εκτός από καλές νίκες, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας Jessica Pegula, και η αναγεννημένη Jelina Svitolina είναι επίσης αξιοσημείωτη για την προτίμηση της στα τατουάζ. Μπορείτε να αποκαλέσετε με ασφάλεια το αστέρι του τένις μια ζωγραφιά που περπατά. Τώρα έχει τόσα πολλά που λέει ότι έχει χάσει το μέτρημα.

Δίκαιο ποσό

Ένα ξωτικό, ζάρια, μια τουλίπα ή πολλές λέξεις. Είναι μια επιλογή από τον μεγάλο αριθμό εικόνων που είχε απαθανατίσει η Vondrousová στο σώμα της τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον σταρ του τένις, υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα πίσω από μερικά τατουάζ.

Για παράδειγμα, οι πέντε Ολυμπιακοί δακτύλιοι αναφέρονται στο ασημένιο μετάλλιο της Βοντρούσοβα, το οποίο κέρδισε στο απλό στους Αγώνες του Τόκιο το 2021 και ο αριθμός 13 είναι ο τυχερός της αριθμός.

“Για μένα είναι μια μορφή τέχνης. Απλώς πιστεύω ότι είναι όμορφη και εκτιμώ τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά”, είπε η σταρ του τένις. Έκανε το πρώτο της τατουάζ σε ηλικία δεκαέξι ετών, δώρο για τα γενέθλιά της, είπε στο BBC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Παρά τη σαφή παρουσία του πάθους της, η Vondrousová δεν αναζητά καθόλου την προσοχή, αλλά ξέρει ότι οι συνεντεύξεις τύπου και οι φωτογραφικές συνεδρίες αποτελούν μέρος του να είσαι επαγγελματίας τενίστας.

“Στην πραγματικότητα δεν μου αρέσει κάτι τέτοιο. Αισθάνομαι καλύτερα σε έναν μικρό κύκλο. Το βρίσκω αρκετά δύσκολο και δεν το απολαμβάνω επίσης”, λέει ο Vondrousová. «Τέλος πάντων, είναι φυσικά ωραίο να το κάνω αυτό όταν είμαι σε τελικό», είπε η σταρ του τένις την Πέμπτη μετά τη νίκη της στον ημιτελικό επί της Σβιτολίνα.

Σκαμπανεβάσματα

Η καριέρα του σημερινού νούμερου 42 στον κόσμο είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Για παράδειγμα, η πρώην νούμερο ένα μεταξύ των νεανίδων το 2019 ήταν παίκτρια που δεν έχει ξεπεράσει τον αγώνα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου έχασε από την πλέον συνταξιούχο Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι.

Η Vondrousová, τότε μόλις 19 ετών, υπέστη μια οπισθοδρόμηση την ίδια σεζόν μετά την απρόσμενη επιτυχία στο Παρίσι, που την οδήγησε στη δέκατη τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό της καρπό για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.

Η Vondrousová ανάρρωσε καλά από εκείνη την εγχείρηση και πολέμησε για να επιστρέψει στην (υπο)κορυφή του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021. Αλλά το 2022 υπέφερε ξανά από τον καρπό της και έπρεπε να επανεκπαιδευτεί. .

Αυτές οι δύο επεμβάσεις συνέβαλαν σε αυτό, σύμφωνα με τον Vondrousová. “Δεν είναι πάντα εύκολο να επιστρέψεις. Δεν ξέρεις αν θα είσαι ακόμα σε θέση να παίξεις τένις σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο μετά.”

Έτυχε η Τσέχα να βρισκόταν στο Wimbledon το 2022, τότε αναρρώνει από τη δεύτερη επέμβαση, αλλά μόνο για να ενθαρρύνει την καλή της φίλη Miriam Kolodziejova.

Πρόκληση στα διπλά

Οι δυο τους βγήκαν στο διπλό γυναικών σε αυτή την έκδοση του Wimbledon, με την περιπέτεια να ολοκληρώθηκε μετά τον τρίτο γύρο, όταν έγινε σαφές ότι η Vondrousová μπορούσε να πάει μακριά στο απλό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρωτοβουλία ήρθε από τον Kolodziejova, ο οποίος αναμφίβολα ήθελε να γλιτώσει τον Vondrousová από έναν πιθανό νέο τραυματισμό. “Είπε, “Μην παίζεις άλλο, γιατί αυτό είναι πολύ για σένα.” Ευτυχώς είμαστε καλοί φίλοι. Δεν ήταν θυμωμένη. Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον.”

Η Βοντρούσοβα, η οποία στο παρελθόν δεν είχε περάσει ποτέ από τον δεύτερο γύρο στο Wimbledon, έχει κερδίσει έναν από τους επτά τελικούς κορυφαίου επιπέδου της μέχρι στιγμής (στο Biel της Ελβετίας, το 2017).

Είναι μέρος μιας ομάδας Τσέχων παικτών που σπρώχνουν ο ένας τον άλλον σε μεγάλα ύψη. Επειδή εκτός από τον Vondrousová, οι ενεργοί παίκτες στην περιοδεία WTA έχουν επίσης τις Petra Kvitová, Barbora Krejciková, Karolina Muchová και Karolina Plisková τουλάχιστον έναν τελικό single grand slam στο όνομά τους.

Επικοινωνία με τον φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός

Ο Vondrousová λέει κατά τη διάρκεια του Wimbledon ότι έχει κυρίως επαφή με τον Muchová, ο οποίος έχασε τον τελικό στο Roland Garros τον Ιούνιο. “Είμαστε από τον ίδιο σύλλογο. Έκλαψα μετά από εκείνον τον τελικό γιατί η Καρολίνα είχε χάσει. Το ευχήθηκα σε αυτήν. Έχουμε τόσους πολλούς καλούς παίκτες στην Τσεχία και βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι φανταστικό.”

Δείτε τον Vondrousová να φτάνει στον τελικό του Wimbledon νικώντας τον Svitolona εδώ: