Ο Χάλεπ συνετρίβη αμέσως εναντίον του Μπαντόσα μετά την επιστροφή του μετά από αποβολή ντόπινγκ στο Μαϊάμι

WeLoveSports.gr

Η Simona Halep αποκλείστηκε αμέσως από το τουρνουά WTA στο Μαϊάμι με την επιστροφή της στο επαγγελματικό τένις. Ο Ρουμάνος, που απουσίαζε ενάμιση χρόνο λόγω αποκλεισμού ντόπινγκ, κέρδισε το πρώτο σετ στο Μαϊάμι, αλλά στη συνέχεια έχασε από την Ισπανίδα Paula Badosa (6-1, 4-6, 3-6).

Ήταν μια συγκινητική στιγμή για την 32χρονη Χάλεπ. Αρχικά, τέθηκε σε αναστολή για τέσσερα χρόνια λόγω θετικού τεστ ντόπινγκ, αλλά η ποινή μειώθηκε σε εννέα μήνες κατόπιν έφεσης, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον της επιτρέπεται να παίξει ξανά τένις.

Μπαλαντέρ

Ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο και δύο φορές πρωταθλητής Grand Slam έλαβε μια μπαλαντέρ για το διάσημο τουρνουά στο Μαϊάμι. Εν μέρει λόγω τραυματισμού στον ώμο, δεν μπόρεσε να ενισχύσει την επιστροφή της με μια νίκη επί του Ισπανού νούμερο 80 στον κόσμο.

Στον πρώτο της αγώνα μετά το US Open το 2022, η Χάλεπ κέρδισε το πρώτο σετ πειστικά με 6-1. Στο δεύτερο σετ ο Badosa πρόσφερε περισσότερη κόντρα και ο Halep δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ένα πρόωρο μπρέικ.

Το τρίτο σετ έγινε μάχη φθοράς: ο ώμος του Χάλεπ δεν συνεργάστηκε και ο Μπαρμπόσα δυσκολεύτηκε επίσης. Κουτσώντας, κέρδισε μετά από σχεδόν δύο ώρες στην πίστα.

Η Λευκορωσίδα Arina Sabalenka περιμένει στον δεύτερο γύρο, αν και είναι ακόμα αβέβαιο εάν η νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης θα αναλάβει δράση μετά τον ξαφνικό θάνατο της φίλης της.