Ο Χάμιλτον ταχύτερος στην τρίτη ελεύθερα προπόνηση GP Ουγγαρίας, λίγο πιο μπροστά από τον Βερστάπεν

WeLoveSports.grs

Μετά από μια ήσυχη και όχι πολύ ανεβαστική ημέρα προπόνησης την Παρασκευή, όπου η πρώτη ελεύθερη προπόνηση παρέλυσε από τη βροχή και τα κατάφερε στη δεύτερη ελεύθερη πρακτική, ο Max Verstappen εμφανίστηκε στην τρίτη ελεύθερη προπόνηση για το Grand Prix της Ουγγαρίας. Ο ηγέτης του Μουντιάλ σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο.

Σε μια προπόνηση που αφορούσε κυρίως την αίσθηση της αντοχής των ελαστικών στο Hungaroring, ο Ολλανδός έπρεπε να αφήσει τον Lewis Hamilton να προχωρήσει. Ο συμπαίκτης του Verstappen, Sergio Pérez, ο οποίος συνετρίβη κατά την πρώτη ελεύθερη προπόνηση την Παρασκευή, ακολούθησε 0,006 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen.

Ο Daniel Ricciardo, αντικαθιστώντας τον Nyck de Vries που αποβλήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, σημείωσε τον δέκατο όγδοο ταχύτερο χρόνο για τον AlphaTauri. Ο συμπαίκτης του Yuki Tsunoda ήταν ο πιο αργός στον αγωνιστικό χώρο.

Διαφορετικό σχέδιο με ελαστικά

Κατά τη διάρκεια αυτού του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου στην Ουγγαρία, επιλέχθηκε ένα ελαφρώς διαφορετικό στήσιμο. Οι οδηγοί έχουν μόνο έντεκα σετ ελαστικών αντί για τα συνηθισμένα δεκατρία. Αυτό για να μειώσει το φορτίο που πρέπει να μεταφερθεί προς ένα Σαββατοκύριακο GP.

Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν το σκληρό λευκό ελαστικό στην πρώτη συνεδρία κατά τη διάρκεια των προκριματικών, το κίτρινο ελαστικό στη δεύτερη συνεδρία και το γρήγορο κόκκινο ελαστικό στην τρίτη και καθοριστική περίοδο κατατακτήριων.

Αυτό το set-up προοριζόταν να παρουσιαστεί στο Emilia-Romagna Grand Prix, αλλά αυτός ο αγώνας ακυρώθηκε τον Μάιο λόγω πλημμύρας στην Ιταλία. Αργότερα φέτος, κατά τη διάρκεια του GP της Ιταλίας στη Monza τον Σεπτέμβριο, ο κανόνας θα χρησιμοποιηθεί ξανά.

Ο Verstappen είναι αναστατωμένος

Ο Verstappen δήλωσε ήδη την Παρασκευή ότι δεν ήταν πολύ ευχαριστημένος με το νέο set-up. Ο Ολλανδός έχει κάποιες ενημερώσεις στο μονοθέσιό του, αλλά δεν μπόρεσε να το δοκιμάσει πλήρως κατά τη δεύτερη ελεύθερη προπόνηση.

“Είναι δύσκολο να πούμε κάτι γι’ αυτό. Πρέπει να δούμε προσεκτικά τα δεδομένα και να δούμε αν όλα είναι σωστά γιατί δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά ελαστικά. Τώρα εξοικονομούμε ελαστικά και δεν νομίζω ότι είναι αυτή η πρόθεση.”

Η πρόκριση, πολύ σημαντική στο Hungaroring γιατί οι προσπεράσεις δεν είναι πολύ εύκολες σε αυτό το σιρκουί, ξεκινά το Σάββατο στις 4 μ.μ. Ο αγώνας της Κυριακής ξεκινά στις 3 μ.μ.