Ο χρονών De Minaur κερδίζει τον Dimitrov και είναι ο πρώτος φιναλίστ του ABN Amro Open

WeLoveSports.gr

Ο Alex De Minaur ήταν ο πρώτος που έφτασε στον τελικό της 51ης διοργάνωσης του ABN Amro Open. Ο Αυστραλός τενίστας χρειάστηκε μόνο δύο σετ απέναντι στον Βούλγαρο αντίπαλό του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και έγινε το 6-4, 6-3 για τον Ντε Μινάουρ στα 25α γενέθλιά του.

Ο προστατευόμενος του πρώην κορυφαίου τενίστα Lleyton Hewitt έσπασε αμέσως το σερβίς του Dimitrov στο πρώτο game και αυτό έκανε τη διαφορά για το υπόλοιπο του πρώτου σετ. Με προβάδισμα 5-4, ο Ντε Μιναούρ είχε τρεις ευκαιρίες να πάρει το σετ. Το τρίτο σημειώθηκε με άσο.

Στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου σετ, ο νούμερο δέκα στον κόσμο και πέντε στη λίστα σποράς στο Ρότερνταμ πέτυχε αμέσως άλλο ένα break point στο πρώτο σέρβις game του Βούλγαρου. Αφού χρησιμοποιήθηκε αυτό, ο De Minaur συνέχισε να υπαγορεύει το παιχνίδι.

Ο Ντιμιτρόφ, έκτης στο Ρότερνταμ και δέκατος τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη, διατήρησε τα δικά του σερβίς, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά ενάντια στα μοχθηρά σερβίς του κατά έξι χρόνια νεότερου αντιπάλου του. Τις λίγες ευκαιρίες που είχε ο Βούλγαρος σε μια ανάπαυλα εξουδετέρωσε έντεχνα ο νεαρός Αυστραλός.

Το πιο όμορφο ράλι

Στο έκτο game του δεύτερου σετ, ο κόσμος στο Ahoy κέρασε το πιο όμορφο ράλι του αγώνα. Με τον Ντε Μινάουρ 3-2 μπροστά και 15-30 πίσω από το δικό του σερβίς, διεκδίκησε τον πόντο με προσεγμένη μπάλα, προς ορατή απογοήτευση του Ντιμιτρόφ.

Αυτό έσπασε την άμυνα του ανθρώπου που έχασε τον τελικό στο Ahoy από τον Roger Federer το 2018. Στο 5-3 ο Ντε Μινάουρ χρησιμοποίησε το πρώτο ματς πόιντ μετά από μπαλιά του Ντιμιτρόφ. Το δεύτερο σετ πήγε και στον τενίστα με το διπλό μπακχαντ στο 6-3. Το όλο πάρτι κράτησε λίγο περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Ήταν η πέμπτη φορά που συναντήθηκαν ο Ντε Μιναούρ και ο Ντιμιτρόφ. Χάρη στη νίκη στο Ρότερνταμ, ο Αυστραλός προηγείται πλέον στις αμοιβαίες αναμετρήσεις με 3-2.

Στις 19.30 ο Ολλανδός Tallon Greekpoor και ο Jannik Sinner θα παίξουν τον δεύτερο ημιτελικό.