Ο Alcaraz βγάζει νοκ-άουτ τον σύγχρονο Rune στο Wimbledon, το παραμύθι Eubanks πιο πέρα

Ο Carlos Alcaraz έφτασε στα ημιτελικά του Wimbledon για πρώτη φορά στην αρχή της καριέρας του. Ο 20χρονος Ισπανός εγκαταστάθηκε στο Centre Court με τον σύγχρονο Holger Rune από τη Δανία: 7-6 (3), 6-4, 6-4.

Ο Αλκαράζ αντιμετωπίζει πλέον τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος τελείωσε το παραμύθι του Αμερικανού Κρίστοφερ Όιμπανκς: 6-4, 1-6, 4-6, 7-6 (4), 6-1.

Ο κάτοχος του τίτλου Novak Djokovic από τη Σερβία και ο Ιταλός Jannik Sinner θα παίξουν τον άλλο ημιτελικό την Παρασκευή.

Σύντροφοι γενιάς

Ο αγώνας μεταξύ νεαρά όπλα Το Alcaraz en Rune ήταν γεμάτο στατιστικά από πριν. Ήταν η πρώτη συνάντηση στο Wimbledon μεταξύ δύο προημιτελικών κάτω των 21 ετών.

Ο Αλκαράζ και ο Ρούν έφτασαν επίσης στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός τον Ιούνιο. Οι δυο τους ακολούθησαν έτσι το παράδειγμα των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ραφαέλ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ φτάνοντας στους τελευταίους οκτώ στο Ρολάν Γκαρός και στο Γουίμπλεντον πριν γίνουν 21 την ίδια χρονιά. Κανένας άλλος σταρ του τένις δεν κατάφερε να το κάνει αυτό τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ο Alcaraz και ο Rune ήταν αρχικά κοντά ο ένας στον άλλο. Ο Ισπανός επέζησε από ένα break point στο εναρκτήριο παιχνίδι, μετά το οποίο οι διαφορές ήταν μικρές.

Ο Rune, το νούμερο έξι του κόσμου, προσπάθησε να ασκήσει πίεση στο backhand του Alcaraz στο πρώτο σετ, αλλά το νούμερο ένα του κόσμου έβρισκε συχνά τη σωστή απάντηση. Στο 3-3 σε εκείνο το τάι μπρέικ, ένα διπλό σφάλμα σκότωσε τον Ρούν.

Κραυγή χαράς Αλκαράζ

Ο Αλκαράζ χαιρέτησε τη νίκη του πρώτου σετ με μια τεράστια κραυγή χαράς και μετά έπαιξε απελευθερωμένος. Στη συνέχεια, ο τενίστας από τη Μούρθια δεν μπόρεσε να πιάσει ένα περιττό λάθος για δύο σετ, μέχρι που έκανε διπλό λάθος στο 5-4 στο πρώτο από τα τέσσερα power points.

«Αυτό είναι ένα όνειρο για μένα», είπε ο Αλκαράζ, τον οποίο σταμάτησε στους προημιτελικούς το 2022 ο Ιταλός Jannik Sinner. “Παίζω καλά. Είναι τρελό που τα πάω καλά και σε αυτή την επιφάνεια.”

Ο Μεντβέντεφ επίσης για πρώτη φορά σε ημιτελικούς

Ακριβώς όπως ο Αλκαράζ, έτσι και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ έφτασε για πρώτη φορά στον ημιτελικό του Wimbledon.

Ο Κρίστοφερ Έιμπανκς εντυπωσίασε στο Wimbledon με νίκες επί του Βρετανού φαβορί Κάμερον Νόρρι και του Έλληνα Στέφανου Τσιτσιπά. Ο ψηλός Αμερικανός ενστάλαξε τον φόβο στους αντιπάλους του με το σκληρό σερβίς και το φορ και μερικές φορές γκοσάμερ βόλεϊ του.

Ο Μεντβέντεφ κέρδισε το πρώτο σετ, αλλά στα επόμενα τρία σετ μόλις και μετά βίας είχε απάντηση στο power play του Eubanks, ο οποίος εκτόξευσε 28 άσους στον Ρώσο.

Αφού έχασε το τέταρτο σετ, ο Eubanks, το νούμερο 43 στον κόσμο, είχε το καλύτερο δυνατό και ο Μεντβέντεφ μπόρεσε να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι τένις: να τρέχει πολύ και να περιμένει έναν αντίπαλο να κάνει λάθος.

Ο Μεντβέντεφ μετανιώνει που αποχαιρέτησε το Court 1, το γήπεδο στο οποίο έπαιξε τους τέσσερις από τους πέντε αγώνες του στο Wimbledon. «Σε αυτή την πίστα μπορεί να έχω τα καλύτερα μου αποτελέσματα, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι στα ημιτελικά», είπε ο Ρώσος.

Το νούμερο τρία στον κόσμο είχε προηγουμένως έναν τέταρτο γύρο το 2021 ως το καλύτερο αποτέλεσμα στο Wimbledon.