Ο Alcaraz κερδίζει ξανά το Indian Wells, ο Swiatek θριαμβεύει χωρίς να χάσει σετ

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Carlos Alcaraz κέρδισε το τουρνουά σκληρού γηπέδου του Indian Wells για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Στον τελικό, ο Ισπανός νίκησε τον Daniil Medvedev σε ίσια σετ: 7-6 (5), 6-1. Πέρυσι ο Αλκαράζ κέρδισε και τον Μεντβέντεφ στον τελικό.

Στο γυναικείο τμήμα, η Πολωνή Iga Swiatek κέρδισε τον τελικό με μεγάλη επίδειξη δύναμης.Η νούμερο ένα στον κόσμο δεν είχε χάσει σετ στον δρόμο για τον τελικό και δεν το έκανε απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη: 6-4, 6- 0.

Ο Μεντβέντεφ, που είχε κερδίσει δύο από τα πέντε προηγούμενα ματς με την Αλκαράζ, ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε με 3-0. Ωστόσο, ο Ισπανός νούμερο δύο στον κόσμο αγωνίστηκε αμέσως δίπλα. Στο τάι μπρέικ ο Αλκαράζ δεν υστέρησε ποτέ και ο Μεντβέντεφ έκανε λάθος επιλογές.

Ο Ρώσος, το νούμερο τέσσερα του κόσμου, συνέχισε να το κάνει αυτό στο δεύτερο σετ και ο Αλκαράζ έπαιξε χαλαρά και εξαιρετικά. Ο μόλις 20χρονος ακόμα Alcaraz συνένωσε τους νικητές, δεν χάρισε τίποτα και κατέγραψε τη δέκατη τρίτη νίκη του σε τουρνουά, την πρώτη μετά το Wimbledon πέρυσι.

Ο Swiatek στον τελικό του Indian Wells είναι πολύ δυνατός για τη Σάκκαρη

Η ένατη Σάκκαρη υποκλίθηκε επίσης στον Σβιάτεκ στον τελικό του 2022, χάνοντας με 6-4, 6-1.

Η Ελληνίδα έδειχνε πλέον να τσακώνεται όταν με τρεις συνεχόμενους αγώνες έφτιαξε το έλλειμμα 0-3. Ο Πολωνός ανέβασε ξανά ρυθμό και χάρισε στη Σάκκαρη μόλις πέντε πόντους μετά τη νίκη του πρώτου σετ.

Η 22χρονη Swiatek έπαιξε τον 23ο τελικό της και κέρδισε το κύριο βραβείο για δέκατη ένατη φορά.