Ο Alonso έβαλε σαμπάνια στην Aston Martin: “Υπέροχο για την ομάδα

WeLoveSports.gr

  • Joost Smedema

    redacteur Formule 1 στο Σάο Πάολο

  • Joost Smedema

    redacteur Formule 1 στο Σάο Πάολο

De ene podiumplaats is de other niet. Ο teambaas Christian Horner χαρακτηρίζει τη στάση του Max Verstappen στη Βραζιλία ως “κλινική”. Ο ίδιος δεν το θεωρεί αρνητικό, δεν υπάρχει σύντομα καμία ανησυχία εναντίον του στη Red Bull.

Ο Φερνάντο Αλόνσο βρίσκεται με ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο στο βάθρο στο Σάο Πάολο. Μετά από εντυπωσιακές σχισμές, ο τερματοφύλακας του Verstappens, ο teamgenoot του Sergio Pérez, τον έβαλε σε ένα μονοθέσιο που τις τελευταίες εβδομάδες είχε περισσότερη δύναμη από το αυτοκίνητο του.

Champagne en sigaren

Για το zomerstop ο Alonso με την Aston Martin του έφυγε για το βάθρο, αλλά μετά το GP του Zandvoort δεν είναι πιο μακριά. Η ομάδα εστιάζει στο εξής περισσότερο στο αυτοκίνητο του 2024, το οποίο δεν είναι καλύτερο από τα βραβεία αυτής της χρονιάς.

Οι επόμενοι δύο αγώνες, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό, είναι πολύ δραματικοί. Στο Austin ο Alonso και ο Lance Stroll θα ξεκινήσουν από την πίστα, στο Mexico-Stad πολλοί από τους δύο οδηγούς.

“Μια εβδομάδα πριν βρισκόμαστε πάλι στο grid και ξέρουμε τι κάνουμε τώρα για την elkaar”, δήλωσε ο teambaas Mike Krack opgewekt. Μετά από αυτόν, στο paddock vlak buiten de hospitality, vragen de gasten van Aston Martin om extra champagne en worden sigaren opgestoken. Το στίγμα είναι έτοιμο.

“Dit laat zien hoe hecht we zijn, in moeilijke tijden zijn we bij elkaar gebleven. Αυτό είναι ένα δώρο για όλους. Geloof me, het licht is not uitgegaan in de fabriek.”

Ο Alonso κέρδισε την τελευταία θέση του μετά τον Verstappen και τον Lando Norris με το χέρι και το χέρι στο οπτικό πεδίο του Pérez. “Δεν μπορώ να χαλαρώσω. Τέσσερις γύρους πριν από το τέλος του αγώνα ήμουν σε εγρήγορση και είπα: τώρα είναι η ώρα, το βάθρο δεν είναι πιο κοντά”.

Ο Krack δεν το είχε δηλώσει καθόλου: “Δεν ξέρεις πόσες ζωές είναι ακόμα στις ζώνες κάποιου άλλου”.

Είχα ένα παντελόνι για να το βγάλω από μέσα μου και αυτό μου άρεσε. Net.

Fernando Alonso

Στην τελευταία στροφή ο Alonso έμεινε πίσω. “Ο Τσέκο ξαναγύρισε στην πρώτη στροφή και εγώ τον βλέπω ακόμα πιο αργά. Είχα ένα χέρι για να τον αφήσω να φύγει και αυτό ήταν πολύ καλό. Ωραία.”

Het duel was zo spannend dat Verstappen, soeverein op weg naar de zege, er op de grote schermen door werd afgeleid en bijna een bocht miste, gaf hij toe.

Bij het vallen van de vlag was het verschil tussen beiden slechts 53 duizendste van een seconde. “Ήταν πολύ ωραία, ναι”, λέει ο Αλόνσο. “Maar I heb me vermaakt. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα, αυτό είναι για όλους στην ομάδα”.

Ότι ο Verstappen είναι πιο ενεργητικός στο μέσο της ημέρας σε σχέση με τον Alonso, δεν τον εκπλήσσει. “Μου αρέσει να είμαι πραγματικά μόνος μου για να πάω στο τρέξιμο. Έχω ήδη ξεκινήσει να αγωνίζομαι για θέσεις στο βάθρο και νίκες. Dit bevalt ook.”

Όχι όμως ένα ρεκόρ

Verstappen verbetert met zijn zeventiende zege van het seizoen een stokoud Formule 1-record. Το 1952 ο Ιταλός Alberto Ascari κέρδισε το 75 τοις εκατό όλων των αγώνων (οι δύο από τους οκτώ), το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να έχει ξεπεραστεί από τον Verstappen.

“I rijd niet in de Formule 1 om die 75 procent te overtreffen”, zegt Verstappen, die zoals gewoonlijk niet warm of koud wordt van een statistiek waar hij op moet reageren.

“We presteren op hoog niveau en maken weinig fouten. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν και που πρέπει να τα κάνεις”.