Ο Brouwer συνεχίζει την καλή του φόρμα στο τουρνουά τένις του Newport και τώρα συναντά παλιούς γνωστούς του

Ο Gijs Brouwer συνέχισε την καλή του εμφάνιση στο Wimbledon στο τουρνουά τένις στο Newport των ΗΠΑ. Το νούμερο 145 στον κόσμο ήταν πολύ δυνατό για τον Αυστραλό Μαξ Πέρσελ στο αμερικανικό χόρτο: 6-4, 6-1.

Ο 27χρονος Μπράουερ έσπασε πρόσφατα ένα αρνητικό σερί εννέα συνεχόμενων ηττών στο Γουίμπλεντον κερδίζοντας την κύρια ισοπαλία στο αγγλικό χόρτο με τρεις νίκες. Στον πρώτο γύρο του βασικού προγράμματος, στη συνέχεια έπεσε τιμητικά απέναντι στον κορυφαίο Γερμανό παίκτη Alexander Zverev.

Ο αγώνας μεταξύ Brouwer και Purcell, το νούμερο 71 στον κόσμο, θα μπορούσε να πάει με κάθε τρόπο στο πρώτο σετ. Ο Μπρόουερ επέζησε από έξι ευκαιρίες για μπρέικ, ο Πέρσελ ακόμη και οκτώ, αλλά παρόλα αυτά έδωσε το σερβίς του στο 4-5. Στο δεύτερο σετ, ο Brouwer άφησε μόνο τρεις πόντους στο δικό του σερβίς.

Παλιός γνώριμος

Ο Brouwer θα συναντήσει έναν παλιό γνώριμο στο Newport την Τετάρτη στον δεύτερο γύρο: τον Νοτιοαφρικανό Kevin Anderson. Ο πρώην φιναλίστ του US Open (2017) και του Wimbledon (2018) ανακοίνωσε την αποχώρησή του το 2022, αλλά επέστρεψε σε αυτή την απόφαση.

Ο 37χρονος Άντερσον, που δεν έχει πλέον θέση στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε μπαλαντέρ στο Νιούπορτ και εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία με νίκη επί του Καναδού Γκάμπριελ Ντιάλο (6-2, 6-3).