Ο De Groot τώρα δίπλα στο είδωλο του περασμένου Vergeer: «Διαφορετικές εποχές, δεν μπορούν να συγκριθούν»

WeLoveSports.gr

Τα ρεκόρ είναι εκεί για να σπάσουν. Και πρώτα να ταιριάζει, φυσικά. Όπως έκανε τώρα η σταρ του τένις με αναπηρικό αμαξίδιο Diede de Groot: με την τελική της νίκη στο Australian Open, ο αριθμός των τίτλων Grand Slam είναι 21, ακριβώς όσοι είχε η Esther Vergeer όταν τελείωσε την καριέρα της το 2013.

«Πάντα λέω ότι τα ρεκόρ δεν σημαίνουν πολλά για μένα και ότι δεν με απασχολούν», λέει η De Groot μετά τη νίκη της επί της Ιάπωνας Yui Kamiji στον τελικό της Μελβούρνης. “Αυτό είναι πραγματικά αλήθεια. Δεν έχω αυτούς τους αριθμούς στο μυαλό μου. Αλλά όταν κοιτάς πίσω και συνειδητοποιείς τι έχεις κάνει, όλα είναι πολύ ξεχωριστά και μπορώ μόνο να είμαι περήφανος για τον εαυτό μου.”

Ο De Groot κερδίζει τον Kamiji στη Μελβούρνη και κατακτά τον 21ο τίτλο Grand Slam

Παρά το τεράστιο σερί νικών της στο απλό -η νίκη επί της Καμίτζι ήταν η 135η (!) σερί της- η 27χρονη παρααθλήτρια δεν ένιωθε καθόλου σίγουρη ενόψει της τελικής μάχης. Επίσης, επειδή αντιμετώπιζε έναν μικρό τραυματισμό και ένα κρυολόγημα τις τελευταίες εβδομάδες και έπρεπε να καθαρίσει ένα ματς κατά τη διάρκεια ενός προπαρασκευαστικού τουρνουά με τους Ιάπωνες, καλό για οκτώ τίτλους Grand Slam.

“Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένιωθα τόσο νευρικός από πριν. Το αήττητο σερί μου είναι πολύ υψηλό, αλλά αυτό αυξάνει επίσης την πίεση σε κάθε αγώνα. Αυτό είναι αισθητό. Προσπαθώ να το αγνοήσω, αλλά αυτό είναι πραγματικά αδύνατο.”

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ μεγάλο μέγεθος για τη δεύτερη Ιάπωνα, αν και δεν πήγε ομαλά, όπως σημειώνει. “Ήταν ένα αρκετά δύσκολο ματς. Είχα πρόβλημα να κρατήσω το σερβίς μου. Ο αντίπαλός μου πίεσε πραγματικά. Αλλά λειτούργησε πολύ καλά στο πρώτο σετ στο 6-5 και επίσης όταν σέρβιρα το ματς.”

Άλλες εποχές

Και τώρα αναφέρεται με την ίδια ανάσα με το είδωλό της του παρελθόντος: η Vergeer, επίσης από το Woerden, που κυβέρνησε το γυναικείο τένις με αμαξίδιο με σιδερένιο χέρι από το 1999 έως το 2013. “Λοιπόν, δεν μπορεί να συγκριθεί. Είναι ωραίο για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά αυτές είναι απλώς διαφορετικές εποχές. Για παράδειγμα, την εποχή της Esther δεν υπήρχε single στο Wimbledon. Έτσι έχασε πολλούς τίτλους εκεί.”

«Από την άλλη πλευρά, το επίπεδο έχει ανέβει πολύ, οπότε αυτό είναι διαφορετικό αυτές τις μέρες», δήλωσε ο De Groot, ο οποίος ηγείται της παγκόσμιας κατάταξης από το 2018.

“Δεν μπορούμε πραγματικά να το συγκρίνουμε. Και ούτε αυτό το θέλουμε. Ξεχωριστά, είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό. Και τώρα είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τον εαυτό μου.”