Ο De Vries έχασε τη θέση της Formula 1 στο AlphaTauri, ο Ricciardo είναι ο αντικαταστάτης του

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

Μετά από έντεκα αγώνες αυτή τη σεζόν, ο Nyck de Vries έχει ήδη χάσει τη θέση του στη Formula 1. Ο Ολλανδός απομακρύνθηκε αμέσως από τον AlphaTauri. Ο Αυστραλός Daniel Ricciardo είναι ο αντικαταστάτης του.

Ο De Vries δεν έχει πετύχει ακόμη έναν βαθμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, το καλύτερο αποτέλεσμα του ήταν η δωδέκατη θέση στο Grand Prix του Μονακό. Από εδώ και στο εξής, η Formula 1 θα συνεχίσει με έναν Ολλανδό στο grid: τον Max Verstappen.

Λόγω παρέμβασης του Χέλμουτ Μάρκο, του κορυφαίου συμβούλου της Red Bull (η οποία κατέχει και την AlphaTauri), ο 28χρονος De Vries χάνει τα δύο τελευταία παιχνίδια του πρώτου μέρους της σεζόν. Σύντομα θα πρέπει να παρακολουθήσει τα Γκραν Πρι της Ουγγαρίας και του Βελγίου από την τηλεόραση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μάρκο έχει επικρίνει αρκετές φορές τον Ολλανδό. «Δεν είναι μυστικό ότι ο De Vries δεν έχει παραδώσει αυτό που περιμέναμε από αυτόν μέχρι σήμερα», είπε ο Αυστριακός μέσω παιχνιδιού. «Αξιολογούμε την απόδοσή του και αν χρειαστεί παίρνουμε απόφαση».

«Ολόκληρο το AlphaTauri δεν λειτουργεί σωστά»

Στο Silverstone, είπε στο NOS το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του De Vries: “Οι ενημερώσεις δεν έκαναν το αυτοκίνητο πιο γρήγορο, ολόκληρη η AlphaTauri δεν λειτουργεί σωστά. Θα κοιτάξουμε και αν υπάρξει απόφαση, θα σας επιτρέψουμε ξέρετε. αφηγηθείτε.”

Έτσι έπεσε σήμερα. Ο Alpha Tauri έστειλε ένα δελτίο τύπου που επιβεβαιώνει την άφιξη του Ricciardo και αναφέρει την αποχώρηση του De Vries με μια φράση. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Nyck για την πολύτιμη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην AlphaTauri και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια για το μέλλον», δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Franz Tost.

Νωρίτερα στην καριέρα του, ο De Vries έγινε πρωταθλητής στη Formula 2 και στη Formula E, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αγώνων. Στους αγώνες αντοχής κέρδισε το 2019 6 Hours of Japan, μαζί με τους Giedo van der Garde και Frits van Eerd για την Racing Team Netherlands.

Ντεμπούτο στη Formula 1

Το 2022, ο De Vries έκανε την εμφάνισή του στη Formula 1. Εκείνη τη χρονιά ήταν έφεδρος οδηγός στη Mercedes. Με αυτή την ιδιότητα συμπλήρωσε τον οδηγό της Williams, Alex Albon στη Μόντσα. Με την ένατη θέση οδήγησε κατευθείαν στους βαθμούς, μια επίδοση που του χάρισε μια θέση στο AlphaTauri. Σε εκείνη την ομάδα πήρε τη θέση του Pierre Gasly, ο οποίος μετακόμισε στην Alpine.

Στο AlphaTauri, οδήγησε στη σκιά του συμπαίκτη του Yuki Tsunoda αυτή τη σεζόν, ο οποίος είχε συμβόλαιο δύο χρόνια νωρίτερα. Στο Silverstone, ο Ιάπωνας και ο Ολλανδός τερμάτισαν δέκατος έκτος και δέκατος έβδομος αντίστοιχα το περασμένο Σαββατοκύριακο.