Ο Gauff γιορτάζει τα γενέθλιά του με μια εύκολη νίκη επί του Mertens στο Indian Wells

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Coco Gauff έκανε στον εαυτό της ένα ωραίο δώρο γενεθλίων. Στο δυνατό τουρνουά σκληρού γηπέδου του Indian Wells, η Αμερικανίδα ταλέντο του τένις γιόρτασε τα εικοστά της γενέθλια με μια εύκολη νίκη στους όγδοους τελικούς επί της Βελγίδας Elise Mertens: 6-0, 6-2.

Η Gauff έπαιξε το καλύτερο τένις της στο Indian Wells. Τερμάτισε μέσα σε μία ώρα με τον Μέρτενς, ο οποίος είχε νικήσει τη Ναόμι Οσάκα, που είχε επιστρέψει στο επαγγελματικό τένις, στον τέταρτο γύρο. Ο Γκάουφ ανάγκασε τον Βέλγο, που πέτυχε μόνο 4 νικητές, σε 21 περιττά λάθη.

Ο Ναβάρο αιφνιδιάζει τη Σαμπαλένκα

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε νωρίτερα η συμπατριώτισσα του Γκάουφ, Έμα Ναβάρο, αποκλείοντας την Αρίνα Σαμπαλένκα. Το νούμερο 23 του κόσμου νίκησε το παγκόσμιο νούμερο δύο από τη Λευκορωσία σε τρία σετ στους όγδοους τελικούς: 6-3, 3-6, 6-2.

Η Ναβάρο χειρίστηκε τις ευκαιρίες της πιο αποτελεσματικά. Μετέτρεψε τέσσερα από τα πέντε break points. Η νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν Σαμπαλένκα είχε μία ακόμη ευκαιρία για μπρέικ, αλλά έχασε τέσσερις.

Η 22χρονη Ναβάρο μπήκε στην πρώτη εκατοντάδα τον Απρίλιο του περασμένου έτους, έπαιξε τον πρώτο της τελικό τρεις μήνες αργότερα, τον οποίο έχασε και κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο Χόμπαρτ τον Ιανουάριο. Πέτυχε την πρώτη της νίκη επί παίκτη από την πρώτη πεντάδα του κόσμου κόντρα στη Σαμπαλένκα.

Στο απλό ανδρών, ο Ιταλός Λούκα Νάρντι επέστρεψε στη γη μια μέρα μετά τη συγκλονιστική νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς. Έχασε στους όγδοους τελικούς με 4-6, 3-6 από τον δέκατο έβδομο Αμερικανό Τόμι Πολ.

Στο πρώτο μισό του προγράμματος, ο Holger Rune έφτασε και αυτός στους τελευταίους οκτώ, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο. Κόντρα στον Αμερικανό Τέιλορ Φριτς, ο Δανός έχασε το πρώτο σετ με 6-2 και επέζησε από ένα ματς πόιντ στο δεύτερο σετ. Στη συνέχεια, ο Ρούν ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα: 2-6, 7-6 (2), 6-3.