Ο Greek Spoor δεν μπορεί να κάνει ακροβατικά κόντρα στον Sinner στο Davis Cup. διπλασιάζει τώρα αποφασίζει

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Tallon Greek Spoor δεν κατάφερε να κερδίσει τον καθοριστικό βαθμό για την Ολλανδία στον προημιτελικό αγώνα με την Ιταλία στο Davis Cup. Έχασε από τον Jannik Sinner στη Μάλαγα: 6-7 (3), 1-6.

Αυτό φέρνει το σκορ της αναμέτρησης στο 1-1. Ο Botic van de Zandschulp πήρε το προβάδισμα των Ολλανδών νωρίτερα την ημέρα με μια σκληρή νίκη. Πάλεψε με τον Matteo Arnaldi μετά από ένα αληθινό θρίλερ. Ο Van de Zandschulp επέζησε ακόμη και από τρία σημεία αγώνα: 6-7 (6), 6-3, 7-6 (7).

Ο καθοριστικός αγώνας του διπλού καθορίζει πλέον ποια χώρα θα προκριθεί στα ημιτελικά. Η ολλανδική ομάδα έφτασε στα τέσσερα τελευταία μία φορά στη μακρά ιστορία του Davis Cup. Ήταν το 2001.

Αισιοδοξία εκ των προτέρων

Η ολλανδική ομάδα έφτασε στους τελευταίους οκτώ του Davis Cup, όπως και το 2022, αναδεικνύοντας τη νικήτρια των ομίλων στη φάση των ομίλων τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, η Ολλανδία άφησε πίσω στο Σπλιτ αναγνωρισμένες χώρες του τένις, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κροατία.

Υπήρχε από πριν αισιοδοξία για τις πιθανότητες να κερδίσει η Ολλανδία στον τελικό. «Αν ο Tallon και ο Botic παίξουν καλά, τότε αυτός ο τίτλος είναι δυνατός», δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του ο αρχηγός Paul Haarhuis.

Ο Sinner, ο παγκόσμιος νούμερο τέσσερα, έφτασε στον τελικό των τελικών του ATP την περασμένη εβδομάδα και έφερε την εξαιρετική του φόρμα στη Μάλαγα.

Ωστόσο, η Greekpoor έδειξε στο πρώτο σετ ότι μπορεί να ανταγωνιστεί καλά τους καλύτερους τενίστες του κόσμου. Το παγκόσμιο νούμερο 23 ξεκίνησε καλά και πέτυχε τάι μπρέικ στο πρώτο σετ. Προηγήθηκε επίσης με 2-0. Ωστόσο, ο Sinner δύσκολα πιάστηκε να κάνει λάθος και πήρε γρήγορα τη νίκη.

Ο αμαρτωλός ακόμα φρέσκος

Όποιος πίστευε ότι ο Sinner μπορεί να ήταν (ψυχικά) κουρασμένος από τις πρόσφατες προσπάθειές του στο ATP Finals, όπου έφτασε στον τελικό την περασμένη Κυριακή, έκανε λάθος.

Ο 22χρονος Ιταλός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στο δεύτερο σετ και άφησε την Greek Spoor χωρίς ευκαιρία.

Ο αγώνας μεταξύ Van de Zandschulp και Arnaldi (νούμερα 51 και 44 στον κόσμο αντίστοιχα) είχε ένα νευρικό πρώτο σετ, στο οποίο και οι δύο παίκτες έκαναν πολλά περιττά λάθη (Van de Zandschulp 25, Arnaldi 17).

Ο Van de Zandschulp είχε στη συνέχεια άποψη να κερδίσει το σετ στο τάι μπρέικ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, εν μέρει λόγω διπλού σφάλματος στο 5-4. Έχασε σετ στο 6-5 στο σερβίς του Αρνάλντι, αλλά παρόλα αυτά εγκατέλειψε το σετ κάπως εύκολα λόγω δύο λαθών φορ.

Το επίπεδο του Van de Zandschulp ανέβηκε στο δεύτερο σετ. Πάντα κυλούσε ομαλά στα δικά του σερβίς παιχνίδια, εκμεταλλεύτηκε ένα κακό παιχνίδι από τον Arnaldi στο 4-3 και επανέφερε το παιχνίδι σε ισορροπία λίγες στιγμές αργότερα.

Ο Van de Zandschulp συνέχισε να παίζει δυνατά, προηγήθηκε με 3-1, αλλά ξέχασε να κλείσει το ματς. Ο Arnaldi τράβηξε ελπίδες από πολλούς νικητές και ο Ιταλός ανέκτησε αμέσως την ενέργειά του.

Εντυπωσιακό έργο

Το παιχνίδι στη συνέχεια εξελίχθηκε σε θρίλερ, στο οποίο οι ευκαιρίες και για τους δύο παίκτες γύριζαν συνεχώς.

Στο συναρπαστικό τάι μπρέικ, ο Arnaldi πήρε την πρωτοβουλία και ο Van de Zandschulp, εν μέρει λόγω ενός παραπαίου πρώτου σερβίς, έμεινε πίσω από τους χρόνους. Όμως ο Ολλανδός πάλεψε για αυτό που άξιζε και επέζησε όχι λιγότερο από τρία πόντους αγώνα (σε 4-6 και 6-7).

Ο Van de Zandschulp χρησιμοποίησε το πρώτο του match point στο 8-7 όταν ο κουρασμένος από τη μάχη Arnaldi χτύπησε ένα άγριο backhand εκτός ορίων.