Ο Horner δεν αρνείται ότι μέλος της ομάδας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και λέει ότι ο Verstappen εκτίει το συμβόλαιό του

WeLoveSports.gr

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ δεν διαψεύδει ότι το μέλος της ομάδας που υπέβαλε καταγγελίες για διασυνοριακή συμπεριφορά εναντίον του τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Το BBC και η Telegraph το ανέφεραν νωρίτερα σήμερα.

Ο Horner μίλησε για την είδηση αυτή σε συνέντευξη Τύπου στην Τζέντα, όπου διεξάγεται αυτή την εβδομάδα το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. “Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που είναι εμπιστευτικό, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα γι’ αυτό”, είπε.

Οι καταγγελίες του υπαλλήλου διερευνήθηκαν από τη Red Bull και ο Horner απαλλάχθηκε. Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε σε δημοσιογράφους και στελέχη της F1 η υποτιθέμενη κίνηση της εφαρμογής μεταξύ του μέλους της ομάδας και του Horner.

Ο Horner δεν θέλει να ασχοληθεί για πολύ με αυτό το θέμα. “Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί, φυσικά, αλλά οι ισχυρισμοί έχουν φύγει από το τραπέζι. Είναι πλέον καιρός να τραβήξουμε μια γραμμή. Είμαστε εδώ ως ομάδα της F1 και θέλουμε να αγωνιστούμε. Εκεί πρέπει να είναι τα φώτα της δημοσιότητας”.

Ο Βρετανός επικεφαλής της ομάδας τα έβαλε με τις δηλώσεις που έκαναν άλλοι επικεφαλής ομάδων, οι οποίοι ήταν επικριτικοί για το θέμα. “Δυστυχώς, η F1 είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό άθλημα και σαφώς υπήρξαν μέρη που θέλησαν να επωφεληθούν από την όλη κατάσταση. Αυτή είναι η όχι και τόσο ωραία πλευρά αυτού του αθλήματος”.

Συνέντευξη με τον Jos Verstappen

Την περασμένη εβδομάδα, ο Jos Verstappen ήταν επικριτικός για την κατάσταση γύρω από τον Horner. Ο πατέρας του Max δήλωσε ότι φοβάται ότι η ομάδα θα μπορούσε να διαλυθεί εξαιτίας της αναταραχής. Ακολούθησαν φήμες για πιθανή μεταγραφή του Max Verstappen στη Mercedes.

“Ο Max θα υπηρετήσει το συμβόλαιό του (το οποίο διαρκεί μέχρι το 2028, σ.σ.)”, δήλωσε ο Horner το απόγευμα της Πέμπτης. “Έχει πετύχει πολλά μαζί μας, απολαμβάνει τον εαυτό του και αυτές οι 55 νίκες του έχουν επιτευχθεί όλες μαζί μας. Θέλεις να συνεχίσεις με αυτό”.

Ο Horner λέει ότι έχει έρθει σε επαφή με τον Jos Verstappen. “Μίλησα μαζί του μετά το γκραν πρι και τον συνεχάρηκα για τη νίκη του γιου του. Έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον. Και οι δύο θέλουμε να βρίσκεται στο καλύτερο μονοθέσιο και με την καλύτερη ομάδα”.