Ο Horner χλεύασε μετά τη νίκη του Verstappen: “Η έρευνα έκλεισε, το βιβλίο έκλεισε

WeLoveSports.gr

  • Louis Dekker

    Δημοσιογράφος της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν

  • Louis Dekker

    Δημοσιογράφος της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν

“Απλά υπέροχο. Ο Max Verstappen συνόψισε με λίγα λόγια την 55η νίκη του στη Formula 1 στο ραδιόφωνο του σκάφους. Χάρη στον ομόσταυλό του Sergio Pérez, έγινε το 1-2. Ο Verstappen πήρε επίσης τον bonus πόντο για τον ταχύτερο γύρο. Εν ολίγοις: η Red Bull Racing αποκόμισε το μέγιστο στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν.

Σαν να μην τρέχει τίποτα, η Red Bull συνέχισε από εκεί που είχε μείνει το 2023. Τη σεζόν-ρεκόρ κατά την οποία η αγωνιστική σταβλίνα κέρδισε όλους τους αγώνες γκραν πρι εκτός από έναν και ταπείνωσε τον ανταγωνισμό.

Με τη διπλή νίκη, η αγωνιστική στέγη του Verstappens κατέστησε σαφές ότι ακόμα και μια δίνη γύρω από τον επικεφαλής της ομάδας Christian Horner δεν θα κλονίσει την ομάδα. Για εβδομάδες, η Red Bull Racing μαστιζόταν από αναταραχή γύρω από τον Horner, ο οποίος κατηγορήθηκε για διασυνοριακή συμπεριφορά.

Ανεμοστρόβιλος

Μια ώρα μετά την πτώση της σημαίας, είναι γεμάτος ο ξενώνας του Χόρνερ. Δημοσιογράφοι συνωστίζονται γύρω από δύο τραπέζια. Είναι θορυβώδες. Δεκάδες smartphones χρησιμεύουν ως καταγραφείς. Ο κύριος όγκος των παρευρισκομένων δεν μπορεί να καταλάβει τι λέει ο Horner και εξαρτάται από την ηχογράφηση.

“Η έναρξη της σεζόν μας είναι υπέροχη. Λαμπρό”, ο Horner αναπολεί τον αγώνα με ικανοποίηση. “Η ομάδα ήταν φανταστική, ο Sergio οδήγησε δυνατά και ο Max ήταν κυρίαρχος. Το τέλειο ξεκίνημα για την 20η σεζόν μας στη Formula 1. Όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες στα κεντρικά μας γραφεία στο Milton Keynes έκαναν σπουδαία δουλειά στην κατασκευή αυτού του μονοθεσίου”.

“Αυτή η πίστα είναι διαφορετική από άλλες πίστες, οπότε δεν θέλω να πανηγυρίσω πολύ νωρίς”, παραμένει επιφυλακτικός ο Horner. “Περιμένω ότι οι διαφορές θα μικρύνουν φέτος και νομίζω ότι ο ανταγωνισμός είναι ήδη πιο κοντά σε αυτό από ό,τι το 2023. Λυπάμαι που δεν σας παρουσιάσαμε πραγματικά έναν διασκεδαστικό αγώνα, αλλά αυτό θα έρθει. Είμαι πολύ καιρό σε αυτόν τον κόσμο για να κάψω τα δάχτυλά μου σε πρόωρα συμπεράσματα μετά από έναν αγώνα”.

‘Πολύ δυσάρεστο’

Όταν η αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων έρχεται στο προσκήνιο, ο Horner ζυγίζει τα λόγια του. “Ήταν πολύ δυσάρεστο. Όχι ευχάριστο. Η προσοχή που δεν ήθελα. Είχα μεγάλη υποστήριξη από την ομάδα και ολόκληρη την εταιρεία. Το τι γράφουν, τι λένε και τι κάνουν οι άνθρωποι είναι δικό τους θέμα”.

“Η προσοχή μου είναι στραμμένη στην ομάδα, την οικογένειά μου και τη σύζυγό μου. Και τώρα στον επόμενο αγώνα, το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Σαουδική Αραβία και σε ολόκληρη τη σεζόν”, δήλωσε ο Horner, ο οποίος περπάτησε στο paddock μπροστά σε όλες τις κάμερες μαζί με τη σύζυγό του, το πρώην Spice Girl Geri Horner, για να αποπνέει ενότητα.

Όσον αφορά το εκρηκτικό email με τις συνομιλίες WhatsApp που έλαβαν 150 γνώστες της Formula 1 κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου δοκιμών, ο Horner επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η προσοχή του είναι στραμμένη σε άλλα θέματα. “Δεν πρόκειται να πω τίποτα για τα κερδοσκοπικά μηνύματα που προέρχονται από μια ανώνυμη πηγή. Επόμενη ερώτηση, παρακαλώ!”

Εάν οι αναφορές είναι αυθεντικές; Ο Horner αρνήθηκε να απαντήσει. “Δεν πρόκειται επίσης να απαντήσω στο ερώτημα τι κίνητρα έχει κάποιος για να το κάνει αυτό”, δήλωσε.

Ο αποφασιστικός Horner δεν δίνει σε καμία περίπτωση την εντύπωση ότι η θέση του κλονίζεται. “Αν θα μείνω εδώ για όλη τη σεζόν, σε αυτή τη θέση; Ναι, χωρίς αμφιβολία. 100 τοις εκατό. Απολύτως. Η έρευνα έχει κλείσει. Το βιβλίο έκλεισε. Και τώρα προχωράμε. Επίσης, ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να μην έρθω στο Μπαχρέιν”.

‘Είμαστε μια μονάδα’

Ερωτηθείς αν η νίκη του Verstappen έχει έξτρα ωραία γεύση μετά από όλη την αναστάτωση, ο Horner είναι ξεκάθαρος: “Λοιπόν, απλά κοιτάξτε την αντίδραση όλης της ομάδας. Την πληθωρικότητα. Τότε ξέρετε την απάντηση, τόσο πολύ σημαίνει”.

“Προτιμούμε να δείχνουμε την αξία μας στην πίστα. Μιλάμε στην πίστα.. Και το γεγονός ότι παρουσιάσαμε αυτή την παράσταση αποδεικνύει ότι υπάρχει ενότητα”.