Ο Hurkacz, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση, έχει δίκιο αυτή τη φορά και τώρα συναντά τον Rublev

Η ελληνική πίστα Tallon συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο χορτάρι. Στον δεύτερο γύρο του τουρνουά ATP στο Halle, νίκησε τον υπερασπιστή του πρωταθλητή Hubert Hurkacz, τον αριθμό δεκαεπτά στον κόσμο, σε τρία σετ: 6-3, 1-6, 7-6 (8). Ο ελληνικός στίβος θα συναντήσει στον προημιτελικό τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Ολλανδός ήταν ο άνθρωπος σε φόρμα μετά τη νίκη του στο τουρνουά στο Rosmalen και το συνέχισε στη Γερμανία στον πρώτο γύρο με μια σταθερή νίκη σε δύο σετ επί του Ισπανού Roberto Carballés Baena (6-2, 7-5).

Δύσκολο έργο

Έναν γύρο παραπέρα, ένα δύσκολο έργο περίμενε την ελληνική πίστα ως τον έκτο Hubert Hurkacz.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, οι δύο ρουφ συναντήθηκαν στον δεύτερο γύρο του Roland Garros. Τότε ο Hurkacz κέρδισε το χώμα στο Παρίσι σε ένα πραγματικό θρίλερ σε πέντε σετ.

Η ελληνική πίστα προφανώς ήθελε εκδίκηση, αυτή τη φορά στο χορτάρι. Στο πρώτο σετ στο Χάλε, το όγδοο παιχνίδι αποδείχθηκε καθοριστικό. Ο Ολλανδός πήρε breakpoint στο σερβίς του Hurkacz και στη συνέχεια επωφελήθηκε από μια εκτροπή της μπάλας από το Pool.

Στο επόμενο παιχνίδι, ο ελληνικός στίβος χρησιμοποίησε το δεύτερο σετ του σετ μετά από άλλη μια άστοχη μπάλα από τον Hurkacz (6-3), ο οποίος ανέβασε ξαφνικά ταχύτητα στην αρχή του δεύτερου σετ.

Η ελληνική πίστα έμεινε αμέσως πίσω μετά από ένα πρόωρο διάλειμμα από τον Hurkacz και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτό το υστέρημα. Στο 1-4, ο Πολωνός έκανε το δεύτερο μπρέικ, μετά το οποίο πήρε το σετ: 1-6.

Στο αποφασιστικό τρίτο σετ, η και πάλι σε εγρήγορση ελληνική πίστα είχε την πρώτη ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Hurkacz με προβάδισμα 3-2, αλλά ο παγκόσμιος αριθμός δεκαεπτά αμύνθηκε καλά με έναν άσο και παρόλα αυτά πήρε το παιχνίδι.

Ο Πολωνός είχε σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα να κρατήσει τα σερβίς του παιχνίδια και στο όγδοο γκέιμ με μια φανταστική πάσα, απέτρεψε ένα break για την ελληνική πίστα και μετά πήρε ξανά το παιχνίδι.

Με προβάδισμα 6-5 για την Greekspoor, ο Hurkacz κατάφερε να βγάλει τάι μπρέικ με κάποια δυσκολία. Η ένταση ήταν εκεί για να κόψει. Η ισχυρή ελληνική πίστα σερβίς έλαβε όχι λιγότερο από πέντε πόντους αγώνα, ο Hurkacz έναν. Ο Ολλανδός μπόρεσε τελικά να επευφημήσει: 10-8.

Στους τελευταίους οκτώ, ο ελληνικός στίβος συναντά πλέον τον Ρούμπλεφ, ο οποίος απώθησε τον Γερμανό Yannick Hanfmann με 7-6, 6-3. Νωρίτερα φέτος, ο Ολλανδός έχασε από τον Ρώσο στη Ντόχα, παρά τα τρία ματς.