Ο Jabeur δωρίζει μέρος του χρηματικού έπαθλου του WTA Finals για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους

WeLoveSports.gr

Το Ons Jabeur διαθέτει μέρος του χρηματικού του έπαθλου στους τελικούς του WTA στο Κανκούν για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους. «Είναι πολύ σκληρό και αποκαρδιωτικό να βλέπεις παιδιά και μωρά να πεθαίνουν κάθε μέρα», είπε η 29χρονη Τυνήσια μετά τη νίκη της επί της Μαρκέτα Βοντρούσοβα της Τσεχίας.

Η Jabeur αντέδρασε συναισθηματικά μετά τη νίκη της σε δύο σετ (6-4, 6-3) επί της Τσέχας. “Αυτό δεν είναι πολιτικό μήνυμα, είναι ανθρωπιά. Θέλω ειρήνη στον κόσμο. Αυτό είναι όλο”.

Οδυνηρή ήττα γνώρισε η Coco Gauff στο Μεξικό. Η Αμερικανίδα νικήτρια του US Open χτύπησε τέσσερα διπλά σφάλματα στη σειρά όταν σέρβιρε για το δεύτερο σετ και στη συνέχεια έχασε σε ίσια σετ (6-0, 7-5) από την Iga Swiatek.

Με αυτή τη νίκη, η Swiatek πήρε το προβάδισμα στον όμιλό της στο τουρνουά του τέλους της χρονιάς με δύο νίκες. Οι Gauff και Jabeur ακολουθούν πίσω από τον Πολωνό με μια νίκη και μια ήττα ο καθένας. Τα νούμερα ένα και δύο σε κάθε όμιλο προκρίνονται στα ημιτελικά.

Εμποδιζόμενος από τον άνεμο, ο Gauff έβγαλε μόνο 6 νικητές, σε σύγκριση με 31 λάθη που δεν αναγκάστηκαν. Ήταν η ένατη φορά που ο Gauff έχασε από τον τρεις φορές νικητή του Grand Slam Swiatek. Νωρίτερα φέτος είχε νικήσει την Πολωνή για πρώτη φορά, λίγο πριν τη νίκη της στο US Open.

Δύσκολη μέρα στο γραφείο

«Μια δύσκολη μέρα στο γραφείο», είναι πώς περιέγραψε ο Γκάουφ την ήττα από τον Σβιατέκ. «Δεν μπορούσα να έχω το μυαλό μου όταν είχα την ευκαιρία να πάρω το δεύτερο σετ», κατέληξε ο 19χρονος Αμερικανός που πρόσφατα έκανε ένα μικρό διάλειμμα λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Παρατήρησε ότι πολλές θέσεις στις κερκίδες στο Κανκούν ήταν κενές. «Είναι κρίμα που δεν είναι γεμάτο το γήπεδο», είπε ο τρίτος Αμερικανός. «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρεθούμε ξανά σε αυτήν την κατάσταση στο μέλλον και τα πράγματα θα βελτιωθούν», συμφώνησε ο δεύτερος Swiatek.

Μόλις πριν από δύο μήνες ανακοινώθηκε ότι οι Τελικοί του WTA θα διεξαχθούν στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μεξικού. Οι συμμετέχοντες ασκούν μεγάλη κριτική για την οργάνωση. Η κριτική αφορά κυρίως το προσωρινό σκληρό γήπεδο που ολοκληρώθηκε πολύ αργά και όπου οι μπάλες φαίνεται να αναπηδούν περίεργα.