Ο Jabeur εκδικείται τον Rybakina, τώρα καταληψία εναντίον της Sabalenka στους ημιτελικούς

Τροποποιήθηκε

Μετά το 2022, ο Ons Jabeur βρίσκεται επίσης σε άνοδο στο Wimbledon φέτος. Η 28χρονη Τυνήσια πήρε εκδίκηση στα προημιτελικά από την Καζακστάν Γελένα Ριμπακίνα, η οποία νίκησε πέρυσι την Τζαμπέρ στον τελικό: 6-7 (5), 6-4, 6-1.

«Μακάρι να μπορούσαμε να ανταλλάξουμε αυτό το παιχνίδι με τον περσινό τελικό», είπε η Jabeur με ένα χαμόγελο στο Center Court μετά τη νίκη της. Στη συνέχεια, ο σταρ του τένις έχασε τον τελικό σε τρία σετ αφού κέρδισε την πρώτη παρέα.

Μαθαίνοντας από τα λάθη

Η Jabeur το είχε ξεπεράσει τελείως μετά την τελική μάχη και στη συνέχεια χρειάστηκε να παρηγορηθεί από την ομάδα υποστήριξής της, όπως φαίνεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix σημείο διακοπής.

“Μαθαίνεις από αυτό. Εστιάζουμε στην επόμενη χρονιά. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Από τι μαθαίνουμε τα περισσότερα; Μαθαίνοντας από τα λάθη μας”, ήταν τα καταπραϋντικά λόγια του προπονητή της.

Και ο Jabeur αποδείχθηκε ότι είχε μάθει από αυτά τα λάθη.

Ο Jabeur, ο οποίος επέστρεψε δυνατά και άφθονο σταγόνες, σέρβιρε για το σετ στο 6-5. Ωστόσο, ο Τυνήσιος έχασε ένα set point και εν μέρει λόγω αυτής της απογοήτευσης, ο Rybakina ήταν ο καλύτερος στο τάι μπρέικ.

Η κάτοχος του τίτλου συνέχισε να σερβίρει καλά μετά από αυτό και δεν υπήρχε κριτική για το μήκος των χτυπημάτων της.Η έκτη θέση Jabeur, ωστόσο, ήταν πιο οξεία, έδειξε περισσότερα κότσια και μερικές φορές ήταν τυχερή, συμπεριλαμβανομένου του 3-1 στο τρίτο σετ , με τρεις μπάλες στη γραμμή.

“Απλώς συνέχισα για αυτό. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να το πάρω εύκολα γιατί διαφορετικά θα με έπιανε. Έτσι προσπάθησα να κάνω τις βολές μου όσο το δυνατόν περισσότερο”, είπε ο Jabeur.

Ο Τζαμπέρ ετοιμάζεται για κροτίδα κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα στον ημιτελικό. Το νούμερο δύο του κόσμου από τη Λευκορωσία έφτασε στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον για δεύτερη φορά επικρατώντας της Αμερικανίδας Μάντισον Κις: 6-2, 6-4.

Τα δυνατά χτυπήματα της 25χρονης Sabalenka ήταν καθοριστικά στο Court 1. Αφού κέρδισε το πρώτο σετ, ο ημιτελικός του 2021 συνάντησε ξαφνικά πολύ μεγαλύτερη αντίθεση από τον Keys, ο οποίος ήταν στους προημιτελικούς ενός γκραν σλαμ τουρνουά για το ένατο φορά (δεύτερη φορά στο Wimbledon).

Ξαφνικά η 28χρονη Αμερικανίδα Σαμπαλένκα αντιμετώπισε αρκετούς σκληρούς νικητές και ο παγκόσμιος αριθμός δεκαοχτώ πήρε προβάδισμα 4-2.

Η Σαμπαλένκα, η οποία έφτασε επίσης στους ημιτελικούς στην τελευταία της συμμετοχή στο Wimbledon το 2021, αντέδρασε, ανέκτησε την εμπιστοσύνη στα χτυπήματά της και κέρδισε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες με πεποίθηση.

Η Σαμπαλένκα κέρδισε ήδη το Australian Open (ο πρώτος της τίτλος σε γκραν σλαμ) φέτος, αλλά η τελική νίκη στο Wimbledon; Αυτό είναι ένα διαφορετικό κέικ. Λέει ότι το ονειρευόταν από μικρό παιδί. “Το Wimbledon είναι απλά διαφορετικό. Είναι ξεχωριστό”, είπε μετά τη νίκη της.

Ο άλλος ημιτελικός στο απλό γυναικών στο All England Club είναι ανάμεσα στην Ουκρανή Jelina Svitolina και την Τσέχα Marketa Vondrousova.