Ο Koolhof κατακτά τον τίτλο στο Wimbledon στα διπλά ως τέταρτος Ολλανδός ποτέ

Ο τενίστας Wesley Koolhof είναι ο τέταρτος Ολλανδός που κατακτά το διπλό στο Wimbledon. Μαζί με τον Βρετανό Neal Skupski, ήταν πολύ δυνατός με 6-4 και 6-4 για τον Marcel Granollers και τον Horacio Zeballos στον τελικό.

Χάρη σε αυτή τη νίκη του τουρνουά, ο Koolhof ακολουθεί τα βήματα τριών συμπατριωτών του. Ο Jacco Eltingh και ο Paul Haarhuis κέρδισαν μαζί στο διπλό ανδρών στο Wimbledon το 1998 και ο Jean-Julien Rojer το έκανε το 2015 μαζί με τον Ρουμάνο Horia Tecău.

Σχεδόν κανένα λάθος

Οι Koolhof και Skupski έκαναν ένα δυνατό ματς, δεν έκαναν σχεδόν καθόλου λάθη και βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς τους στο γρήγορο χόρτο του Λονδίνου. Η μόνη στιγμή που δυσκολεύτηκε ήταν το 2-3 στο πρώτο σετ. Ωστόσο, καθάρισαν την ευκαιρία μπρέικ των Zeballos και Granollers και έκαναν το καθοριστικό break για ένα σετ νίκης ένα παιχνίδι αργότερα.

Στο δεύτερο σετ, δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους καμία ευκαιρία για break. Οι Koolhof και Skupski έκαναν το 3-2 με ένα break, μετά το οποίο οι Granollers και Zeballos, που ήταν πολύ δυνατοί δύο φορές στο Roland Garros, δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν μια γροθιά.

Εμπειρία τελικών Grand Slam

Ο Κούλχοφ έχει παίξει τελικό διπλού σε γκραν σλαμ τρεις φορές στο παρελθόν. Έχασε δύο στο US Open (το 2020 με τον Κροάτη Nikola Mektic και το 2022 με τον Skupski), αλλά κέρδισε τον τελικό του μικτού διπλού στο Roland Garros με την Ena Shibahara το 2022.

Ο Skupski είναι ο πρώτος Βρετανός από το 1926 που κέρδισε τόσο μεικτά όσο και διπλά ανδρών στο Wimbledon.

Ο Koolhof και ο Skupski κατέκτησαν μαζί τον ένατο τίτλο τους ATP.