Ο Koolhof κερδίζει το τουρνουά διπλών Indian Wells και κάνει καλή δουλειά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

WeLoveSports.gr

Ο Wesley Koolhof κέρδισε το τουρνουά διπλών Indian Wells. Μαζί με τον Κροάτη Νίκολα Μέκτιτς ήταν πολύ δυνατός για το ισπανικό/αργεντινό δίδυμο Marcel Granollers και Horacio Zeballos στον τελικό της Παρασκευής με 7-6 (2), 7-6 (4).

Με τη συνολική νίκη ο Κούλχοφ εδραιώνει τη θέση του στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό. Αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο επτά. Αυτό είναι επωφελές ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι παίκτες του τένις που βρίσκονται στην παγκόσμια πρώτη δεκάδα επιτρέπεται να επιλέξουν τους δικούς τους διπλούς.

Εάν ο Koolhof δεν είναι μεταξύ των δέκα κορυφαίων μετά το Roland Garros, μπορεί να συμμετάσχει στους Αγώνες, αλλά δεν θα έχει ελεύθερη επιλογή συντρόφου. Στη συνέχεια πρέπει να παίξει μαζί με τον δεύτερο Ολλανδό με την υψηλότερη βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη.

Αυτό το σενάριο δεν προτιμά ο Κούλχοφ, ο οποίος διανύει την τελευταία του σεζόν ως επαγγελματίας.Ο 34χρονος τενίστας ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι είναι «ώρα για κάτι διαφορετικό». Μαζί με τον Βρετανό Νιλ Σκούπσκι, θριάμβευσε στο Γουίμπλεντον τον Ιούλιο του 2023, το οποίο όπως είπε πέτυχε «ένα μεγάλο στόχο».

Με τον Mektic, ο Koolhof κέρδισε ήδη τα τουρνουά στο Auckland και στο Rotterdam νωρίτερα φέτος.