Ο Koolhof συνεχίζει να κερδίζει με παρτενέρ στο διπλό τον Skupski και βρίσκεται στον τελικό του Wimbledon

Η ιστορία επιτυχίας του τενίστα Wesley Koolhof και του Βρετανού συντρόφου του Neal Skupski συνεχίζεται. Έφτασαν για πρώτη φορά στον τελικό του Wimbledon αφού κέρδισαν τον Rohan Bopanna από την Ινδία και τον Matthew Ebden από την Αυστραλία (7-5, 6-4).

Την Τετάρτη, ο Ολλανδός είχε ήδη μια προσωπική πρωτιά φτάνοντας στα ημιτελικά του βρετανικού τουρνουά χόρτου. Στην τελική μάχη του Σαββάτου οι Marcel Granollers από την Ισπανία και ο Horacio Zeballos από την Αργεντινή είναι οι αντίπαλοι.

Το πρώτο breakpoint ήταν για τους Bopanna/Ebden στο όγδοο παιχνίδι του εναρκτηρίου σετ. Το δίδυμο Ινδών/Αυστραλών, που κατετάγη έκτο και ένα γύρο νωρίτερα υπεύθυνο για τη διπλή περιπέτεια του Tallon Greek track και του Bart Stevens, το άφησε πίσω του και δεν είχε ευκαιρία στο μέλλον.

Ο Koolhof και ο Skupski, ο νούμερο ένα στη λίστα σποράς, είχαν δύο ευκαιρίες break και κέρδισαν και τις δύο.

Εμπειρία τελικών Grand Slam

Ο Koolhof ξέρει πώς είναι να παίζεις μια τελική μάχη σε ένα τουρνουά γκραν σλαμ. Έπαιξε έναν τελικό του διπλού τρεις φορές στο παρελθόν. Έχασε δύο στο US Open (2020 και 2022), αλλά κέρδισε τον τελικό μεικτού διπλού στο Roland Garros με την Ena Shibahara το 2022.