Ο Krajicek στοχεύει στον Alcaraz για το 2025: “Ελπίζουμε ότι μπορούμε να τον πείσουμε”

WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    συντάκτης τένις

  • Φράνκλιν Στόκερ

    συντάκτης τένις

Ο Richard Krajicek θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια τους επόμενους μήνες για να φέρει τον Carlos Alcaraz στο ABN Amro Open το 2025. Ο διευθυντής του τουρνουά το είπε λίγο μετά το τέλος της έκδοσης του 2024 με τον Jannik Sinner ως νικητή.

Ο Krajicek συνειδητοποιεί ότι δεν θα είναι εύκολη δουλειά να προσελκύσει τον κορυφαίο Ισπανό τενίστα, το νούμερο δύο στον κόσμο πίσω από τον Novak Djokovic. «Η άφιξή του είναι σίγουρα μια ευχή».

Ο Krajicek έχασε την ευκαιρία να υπογράψει τον Alcaraz για το τουρνουά στο Ρότερνταμ πριν από τρία χρόνια, μια επιλογή για την οποία εξακολουθεί να μετανιώνει κάπως. Ο δημοφιλής Ισπανός υπέγραψε τότε για τρία χρόνια το χωμάτινο τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο διεξάγεται την ίδια περίοδο με το Ρότερνταμ.

Λήγει το συμβόλαιο του παγκοσμίου φήμης πλέον Αλκαράζ με το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου θα παίξει ξανά αυτή την εβδομάδα. Ο Krajicek θέλει να είναι εκεί πριν από το 2025 για να έχει μια ευκαιρία με τον πρωταθλητή του Wimbledon.

Ο αμαρτωλός ως παράδειγμα

Ο Krajicek πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Sinner ως παράδειγμα για να πείσει τον Alcaraz. «Αυτό που δείχνει τώρα πολύ όμορφα ο Sinner σε παίκτες όπως ο Alcaraz είναι ότι παίζοντας το Australian Open, το ABN Amro Open και σύντομα το Indian Wells (ένα σημαντικό αμερικανικό τουρνουά τον Μάρτιο, εκδ.) έχετε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα και συνεχίζετε να παίζετε του ίδιου είδους φυσικά».

Ο Krajicek ελπίζει να πείσει τον Alcaraz να παίξει στο ABN Amro Open το 2025

Krajicek: “Ο Alcaraz πήγε τώρα από το σκληρό γήπεδο της Αυστραλίας στο χωμάτινο γήπεδο της Νότιας Αμερικής. Σύντομα θα επιστρέψει στο σκληρό γήπεδο στο Indian Wells και το Miami. Αναρωτιέμαι αν ο Alcaraz παίζει αυτά τα τουρνουά χώμα στη Νότια Αμερική κάθε Φεβρουάριο Η Αμερική θέλει να συνεχίσει να παίζει. Επιπλέον, ταξιδεύει πολύ. Ελπίζω ότι αυτό θα τον πείσει να έρθει στο τουρνουά μας.”

Ο Κράιτσεκ τονίζει ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες που αξιολογήθηκαν στο Αχόι την περασμένη εβδομάδα, αλλά συνειδητοποιεί ότι ο Αλκαράζ είναι η εξωτερική κατηγορία. «Σε κάθε περίπτωση θα τον ενημερώσουμε σύντομα ότι υπάρχει ενδιαφέρον».

Η άφιξη του Alcaraz θα έχει τίμημα. Η διοίκηση του Ισπανού φέρεται να ζήτησε 750.000 ευρώ ως αρχικά χρήματα για τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Βιέννης το 2023.

Και τι γίνεται με τον Sinner; Ο Ιταλός δεν έχει ακόμη δεσμευτεί για την επόμενη χρονιά, αλλά έδειξε το βράδυ της Κυριακής ότι ήθελε να παραμείνει πιστός στο Ρότερνταμ. Ο Sinner και ο Alcaraz, δύο μεγάλοι πλέον σταρ στο παγκόσμιο τένις, στο ίδιο τουρνουά σημαίνει ένα μεγάλο τσίμπημα από τον προϋπολογισμό των παικτών. «Θα το προσέξουμε οικονομικά, αλλά δεν ξέρω αν είναι αδύνατο», είπε ο Krajicek.

Ο Krajicek είναι απογοητευμένος: τουρνουά μια εβδομάδα νωρίτερα

Το σίγουρο είναι ότι το ABN Amro Open θα γίνει μια εβδομάδα νωρίτερα το 2025. Ο Krajicek δεν είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του ATP, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ημερολόγιο του τένις των ανδρών, επειδή το τουρνουά παίζεται πλέον μία αντί για δύο εβδομάδες μετά το Australian Open. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ακυρώσεων.

“Δεν είναι ιδανικό. Προς το παρόν είναι μόνο για την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω γιατί αποφασίστηκε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα είναι ξανά διαφορετικό για το 2026”, είπε ο Krajicek.

Krajicek: «Ο Griekspoor και ο Van de Zandschulp βοηθούν ο ένας τον άλλον»

Ο Κράιτσεκ κοίταξε με ικανοποίηση τους Ολλανδούς την περασμένη εβδομάδα. Ο Tallon Greekpoor έφτασε στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο Wesley Koolhof κατέκτησε τον τίτλο του διπλού.

Ο Greek Spoor έδειξε για άλλη μια φορά ότι η φιλοδοξία του στο top ten βασίζεται σε κάτι. «Νομίζω ότι μπορεί πραγματικά να το κάνει», είπε ο Krajicek. “Το να φτάσεις στην πρώτη πεντάδα είναι άλλο επίπεδο. Μπορεί να το καταφέρει, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τα πράγματα. Η πρώτη δεκάδα, γιατί όχι; Πρέπει να παίξεις καλά και, πάνω από όλα, να παίξεις με συνέπεια”.

Πιστέψτε στον Van de Zandschulp

Ο Krajicek πιστεύει ότι ο Botic van de Zandschulp, ο οποίος έχασε από τον Sinner στον πρώτο γύρο στο Ahoy, πρέπει επίσης να έχει αυτή τη φιλοδοξία. “Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες δεν ήταν καλοί γι ‘αυτόν. Έσυρε τον Sinner εδώ, οπότε ούτε αυτό βοήθησε.”

“Μίλησα με τον Μπότιτς μετά τον τελικό του διπλού, του είπα ότι τον βοηθούν και αυτοί οι αγώνες διπλού. Πιστεύω πραγματικά στον Μπότιτς, έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Τάλον και ο Μπότιτς μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Αυτό βοηθά επίσης έναν από αυτούς τους δύο να μπω στην πρώτη δεκάδα, ή ίσως και στα δύο».