Ο Lamens κάνει ακροβατικά κόντρα στον παίκτη της δεκάδας Ostapenko και φέρνει την ολλανδική ομάδα δίπλα στη Λετονία

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Σούζαν Λάμενς χάρισε στους Ολλανδούς τενίστες την ισοφάριση κόντρα στη Λετονία με μια ωραία νίκη με 7-6 (7), 6-4 επί της Γελένα Οσταπένκο, το νούμερο δέκα στον κόσμο, στον δεύτερο αγώνα των ομίλων του Billie Jean King Cup. Νωρίτερα, η Eva Vedder έχασε με 2-6, 6-3, 3-6 από την Darja Semenistaja.

Με τη νίκη της επί της νικήτριας του Roland Garros 2017, η Lamens (WTA-164) έφερε την ολλανδική ομάδα, η οποία ξεκίνησε το τουρνουά στο Oeiras της Πορτογαλίας τη Δευτέρα, με 2-1 επί της Τουρκίας, στο 1-1.

Ο τελικός διπλός αγώνας πρέπει να κρίνει τον αγώνα. Οι Lamens και ο ειδικός Demi Schuurs αντιμετωπίζουν τους Ostapenko και Semenistaja.

Ελαστικότητα

Η Lamens εξέπληξε την Ostapenko, η οποία έχει ήδη προσθέσει δύο τουρνουά WTA στη λίστα των επιτευγμάτων της φέτος, στο πρώτο σερβίς της Λετονής, αλλά εγκατέλειψε αμέσως αυτό το πλεονέκτημα χάνοντας το σερβίς της δύο φορές στη σειρά. Ωστόσο, ο 24χρονος από την Μπραμπάντ έδειξε αντοχές και πάλεψε καλά στο 4-4.

Επίσης στο τάι μπρέικ, ο Λάμενς, ο Ολλανδός αρχηγός ερήμην του αείμνηστου Arantxa Rus, συνέχισε να παλεύει για τους βαθμούς. Έμοιαζε να χάνει το σετ μένοντας πίσω με 6-4 μετά το προβάδισμα 4-2, αλλά επέζησε και από ένα τρίτο σετ και στη συνέχεια πέτυχε την πρώτη της ευκαιρία: 9-7.

Στο δεύτερο σετ, η άριστα σερβίς Λάμενς ήταν η πρώτη που εγκατέλειψε το σερβίς της, αλλά αποκατέστησε αμέσως τη ζημιά και έσπασε ξανά το βρισίδι και το ραντεβού της Οσταπένκα στο 5-4. Ένα match point της ήταν αρκετό για να πάρει επιτέλους τον έλεγχο του αγώνα.

Σπάει πέρα ​​δώθε

Ο αγώνας μεταξύ Vedder (WTA-413) και Semenistaja (WTA-110) ξεκίνησε με διαλείμματα πέρα ​​δώθε μέχρι που στο 2-2 η Semenistaja ήταν η πρώτη που ολοκλήρωσε με επιτυχία το σερβίς της. Ο 21χρονος Λετονός έσπρωξε αμέσως και πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, η Vedder, τρία χρόνια μεγαλύτερη, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της για πρώτη φορά. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ένα τυχαίο χτύπημα της τύχης: η αποθήκευση ξαφνικά πήγε πολύ καλύτερα. Επιπλέον, κατάφερε να σπάσει τη Semenistaja με 2-2. Αυτό λειτούργησε ξανά στο 5-3.

Ο Βέντερ δεν μπόρεσε να συνεχίσει αυτή τη γραμμή στο τρίτο σετ. Αμέσως παρέδωσε το σερβίς της, αλλά απάντησε αμέσως με ριμπρέικ και μετά πέρασε στο προβάδισμα 3-1. Ωστόσο, ο Semenistaja ανέβασε το παιχνίδι του και δεν έχασε ποτέ άλλο παιχνίδι.