Ο Lamens και ο De Jong κατακτούν τίτλους τένις στο Εθνικό Πρωτάθλημα στο Amstelveen

WeLoveSports.gr

Η Suzan Lamens και ο Jesper de Jong κέρδισαν τους εθνικούς τίτλους του τένις στο Amstelveen.

Η Lamens, νούμερο 213 στον κόσμο, ήταν η καλύτερη στην Ολλανδία μεταξύ των γυναικών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επικρατώντας της προκριματικής Annelin Bakker (WTA-973): 6-3, 6-3.

Οι Arantxa Rus (WTA-52) και Arianne Hartono (WTA-152), οι δύο υψηλότεροι σπόροι στην Ολλανδία, έλειπαν και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τους Lamens. Μετά από μια εύκολη νίκη επί της Lian Tran, χρειάστηκε τρία σετ στους ημιτελικούς εναντίον της τρίτης Ίσις βαν ντεν Μπρουκ (WTA-749).

Έβδομο match point

Στον τελικό εναντίον της 18χρονης Bakker, η οποία έφτασε επίσης στον τελικό στο διπλό, η Lamens ήταν πολύ μεγάλη, αν και χρησιμοποίησε μόνο το έβδομο match point της.

Ο Ντε Γιονγκ κέρδισε τον Ολλανδικό τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του στο τένις. Ο 23χρονος Haarlemmer κέρδισε στον τελικό τον Gijs Brouwer, ο οποίος τον νίκησε στον τελικό του 2020 με 7-6 (2), 6-4.

Ο Brouwer (ATP-162), ο οποίος έφτασε στον δεύτερο γύρο στο US Open το 2022 και που έφτασε στην κύρια κλήρωση στο Wimbledon φέτος μέσω των προκριματικών, και ο De Jong (ATP-153) είχαν μικρή διαφορά.

Ο Ντε Γιονγκ ήταν ελαφρώς πιο σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έκανε ελαφρώς λιγότερα λάθη από τον Μπράουερ. Στο δεύτερο σετ, ένα ατημέλητο παιχνίδι από τον Brouwer ήταν αρκετό για να κάνει τη διαφορά.

Χωρίς ελληνικό κομμάτι και Van de Zandschulp

Στο τουρνουά των ανδρών έλειπαν οι Tallon Greekpoor και Botic van de Zandschulp. Το νούμερο ένα και δύο της Ολλανδίας αντίστοιχα προτίμησαν μια διαφορετική προετοιμασία για τη νέα σεζόν του τένις, που ξεκινά σε περίπου δύο εβδομάδες.