Ο Pérez συντρίβεται νωρίς στην προπόνηση της Ουγγαρίας, η οποία στη συνέχεια πέφτει σε μεγάλο βαθμό στο νερό

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

Ο οδηγός της Formula 1, Sergio Pérez, συμπαίκτης του Max Verstappen στο Red Bull Racing, το Grand Prix της Ουγγαρίας ξεκίνησε δραματικά. Ο Μεξικανός συνετρίβη μετά από μόλις δύο λεπτά στην πρώτη ελεύθερη προπόνηση.

Στη συνέχεια άρχισε να βρέχει πολύ, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των οδηγών να αποφασίσει να μείνει στο γκαράζ. Ο Μαξ Φερστάπεν έμεινε επίσης μέσα. Από τους οδηγούς που σημείωσαν χρόνο γύρου, ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes ήταν ο ταχύτερος.

Ο Pérez ξεκίνησε καλά αυτή τη σεζόν και ήλπιζε να πετύχει σοβαρά τον παγκόσμιο τίτλο. Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, ήταν απελπιστικά εκτός φόρμας. Ειδικά στα προκριματικά ήταν πολύ απογοητευτικός στο τελευταίο γκραν πρι.

Στην Ουγγαρία, τα πράγματα πήγαν στραβά στην πρώτη προπόνηση. Ο Pérez καβάλησε στο γρασίδι, έχασε τον έλεγχο και κατέληξε με δύναμη στον τοίχο. Η συνεδρία ολοκληρώθηκε αμέσως για τον Μεξικανό.

Πατήστε για Perez

Την Πέμπτη, ο Pérez ήταν ακόμα αισιόδοξος σε συνέντευξη Τύπου. Παρά την αδύναμη περίοδο του, είπε ότι δεν αισθάνθηκε καμία επιπλέον πίεση. “Οι Παρασκευές και οι Κυριακές είναι μια χαρά. Μόνο τα Σάββατα πρέπει να είναι καλύτερα. Αν προκριθώ καλά, τα αποτελέσματα θα έρθουν φυσικά”.

Ο Verstappen ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με μια σειρά από ενημερώσεις που έκανε η ομάδα του στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, λόγω της βροχής, δεν μπόρεσε να προπονηθεί με αυτό. «Οι ενημερώσεις φαίνονται καλές, από κάθε άποψη», είπε την Πέμπτη. “Το μονοθέσιο είναι τώρα πιο γρήγορο στις στροφές. Αυτή είναι η πρόθεση, γιατί αυτό δεν ήταν το πιο δυνατό μας σημείο μέχρι τώρα.”

Μεσα στο ΝΕΡΟ

Μετά τη συντριβή του Pérez χρειάστηκε λίγος χρόνος για να συνεχιστεί η συνεδρία. Όταν τα αυτοκίνητα επέστρεψαν στην πίστα, άρχισε να βρέχει πολύ. Μόλις τα τελευταία δέκα λεπτά της προπόνησης υπήρξε ξανά πραγματική οδήγηση.

Ο Σάιντζ είχε γλιστρήσει στο χορτάρι λίγο πριν σε έναν αραιό γύρο, αλλά η ζημιά ήταν περιορισμένη για τον Ισπανό. Το ίδιο ισχύει και για τον Yuki Tsunoda, ο οποίος γλίστρησε από την πίστα με το AlphaTauri του. Ο Verstappen αποφάσισε να μην ξαναμπεί στην πίστα και δεν όρισε χρόνο γύρου. Ο Daniel Ricciardo, αντικαταστάτης του απολυμένου Nyck de Vries, έμεινε επίσης εντός.

Η δεύτερη ελεύθερη προπόνηση θα διεξαχθεί από τις 5 μ.μ.