Ο Rublev έχει γεμάτα τα χέρια του με τον Βέλγο προκριματικό «Zizou» στον πρώτο γύρο του ABN Amro Open

WeLoveSports.gr

Ο Ρούμπλεφ αποτρέπει την παράταση στο Αχόι απέναντι στον γενναίο Μπεργκς

Ο Andrej Rublev έφτασε στον δεύτερο γύρο του ABN Amro Open. Ο Ρώσος, πέμπτος στον κόσμο και δεύτερος στο Ρότερνταμ, είχε γεμάτα τα χέρια με τον Βέλγο Ζίζου Μπεργκς, αλλά απέφυγε την παράταση: 7-5, 6-3. Ο Hubert Hurkacz πέρασε από τον Jirii Lecheka στον δεύτερο γύρο (6-3 6-7, 7-6).

Ο Rublev, ο οποίος κέρδισε το τουρνουά το 2021, θα συναντήσει τον Felix Auger-Aliassime στον δεύτερο γύρο. Ο Καναδός, τελικός νικητής το 2022, κέρδισε με 7-6, 7-6 τον Αμερικανό Maxime Cressy.

Ο Μπεργκς στάθηκε στο ύψος του ονόματος του κόντρα στον Ρούμπλεφ και έπαιξε ελεύθερα, δεν φοβόταν και έκανε τακτικά υπέροχους πόντους. Ο 24χρονος Βέλγος πήρε το όνομά του από τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής ένα χρόνο πριν γεννηθεί ο Μπεργκ.

Ο Μπεργκς, νούμερο 132 στον κόσμο, έφτασε στην κύρια ισοπαλία στο Ahoy κερδίζοντας και τους δύο προκριματικούς του αγώνες σε ίσια σετ. Όπως και ο Ρούμπλεφ, δέχτηκε τρία break points, αλλά δεν χρησιμοποίησε κανένα από αυτά και ο Ρώσος χτύπησε δύο φορές.

Ο Ρούμπλεφ έφτασε στους προημιτελικούς του Australian Open τον Ιανουάριο. Ο Ρώσος δεν ξεπέρασε ποτέ τους τελευταίους οκτώ σε τουρνουά Grand Slam, αλλά κερδίζει τακτικά μικρότερα τουρνουά.

Ο Hubert Hurkacz έφτασε με μεγάλη δυσκολία στον δεύτερο γύρο στο Ahoy. Ο Πολωνός και ο Jirii Lecheka είχαν ισοπαλία, τελικά ο Hurkacz κέρδισε με 6-3, 6-7 (9), 7-6 (9).

Ο Hurkacz έπαιξε στους προημιτελικούς του Australian Open τον Ιανουάριο και έχασε από τον απόντα Ρώσο Daniil Medvedev. Ο 27χρονος Πολωνός συμμετέχει στο τουρνουά στο Ρότερνταμ από το 2020, αλλά δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής: δεν ξεπέρασε ποτέ τον δεύτερο γύρο.

Ο Hurkacz θα παίξει στον επόμενο γύρο με τον Ολλανδό Tallon Greekpoor.