Ο Rus και ο Hartono επιστρέφουν στην ολλανδική επιλογή Billie Jean King cup

WeLoveSports.gr

Οι δύο καλύτεροι Ολλανδοί παίκτες επιστρέφουν στην επιλογή για το κύπελλο Billie Jean King. Οι Arantxa Rus (WTA-51) και Arianne Hartono (WTA-165) κλήθηκαν από την εθνική προπονήτρια Elise Tamaela και τη βοηθό της Kiki Bertens για τα play-off με την Ουκρανία.

Οι Rus και Hartono έχασαν τη σειρά των αγώνων στην Αττάλεια της Τουρκίας τον Απρίλιο. Οι δύο τενίστες στη συνέχεια προτίμησαν να παίξουν τουρνουά WTA για να κερδίσουν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη.

Πλέι οφ

Χωρίς τους δύο κορυφαίους παίκτες, η Ολλανδία κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ για μια θέση στον παγκόσμιο όμιλο, στον οποίο περιμένει πλέον η ισχυρή Ουκρανία. Λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, η συνάντηση με την Ολλανδία θα γίνει στις 11 και 12 Νοεμβρίου στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

Εκτός από τους Rus και Hartono, έχουν επιλεγεί επίσης η Suzan Lamens (WTA-243) και η Demi Schuurs (δέκατη τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη στο διπλό). Σε σύγκριση με το προκριματικό τουρνουά στην Αττάλεια, οι Lesley Pattinama-Kerkhove, Lexie Stevens και Bibiane Schoofs χάνουν τη θέση τους.

“Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να ταξιδέψουμε στη Λιθουανία με μια δυνατή ομάδα. Θα είναι μια δύσκολη πρόκληση, γιατί η Ουκρανία έχει έξι παίκτες στους 100 καλύτερους. Θα πρέπει να δείξουμε το καλύτερο τένις μας και να το πετύχουμε”, λέει ο αρχηγός Tamaëla. κοιτάζοντας μπροστά.

Ο νικητής του αγώνα μεταξύ Ουκρανίας και Ολλανδίας μπορεί να προσπαθήσει να προκριθεί στους Τελικούς του Billie Jean King Cup του επόμενου έτους. Ο ηττημένος ορίζεται στη φάση των ομίλων, όπου μπορεί να πάρει θέση στα play-offs.