Ο Rybakina είναι νευρικός από τον «θεατή» Federer, αλλά κερδίζει στο Wimbledon

Τροποποιήθηκε

Η Jelena Rybakina ξεκίνησε δύσκολα, αλλά έφτασε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Ο κάτοχος του τίτλου διευθέτησε 4-6, 6-1, 6-2 με τον Σέλμπι Ρότζερς.

Ο Rybakina, ο νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη, σταμάτησε να αγωνίζεται στο Roland Garros πριν από ένα μήνα λόγω μόλυνσης από ιό. Δύο εβδομάδες αργότερα αποκλείστηκε γρήγορα στο τουρνουά χόρτου WTA στο Βερολίνο. Ο Καζάκος ξεκίνησε μέτρια και απέναντι στον Ρότζερς (49ος στην κατάταξη) και έπρεπε να αφήσει το πρώτο σετ στον Αμερικανό.

Η Rybakina κατάφερε να την αποτρέψει (μετά τη Steffi Graf το 1994) από το να γίνει η δεύτερη κάτοχος του τίτλου στο Wimbledon που είχε ήδη αποκλειστεί στον πρώτο γύρο. Ειδικά σερβίροντας άριστα, δεν έδωσε ευκαιρία στον Ρότζερς στα άλλα σετ.

Νεύρα για τον Φέντερερ

“Νομίζω ότι γι’ αυτό ήμουν νευρική, γιατί νομίζω ότι ο Ρότζερ είναι πολύ ψηλά. Όταν ήμουν μικρός έβλεπα όλα τα παιχνίδια του”, εξήγησε το δύσκολο ξεκίνημά της.

Η Aryna Sabalenka έφτασε στον δεύτερο γύρο χωρίς πολλά προβλήματα. Το νούμερο δύο στον κόσμο κέρδισε την Panna Udvardy από την Ουγγαρία με 6-3, 6-1.

Η Σαμπαλένκα έφτασε στους ημιτελικούς του Λονδίνου στην τέταρτη συμμετοχή της το 2021, αλλά δεν της επετράπη να συμμετάσχει το 2022 επειδή αποκλείστηκαν παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Πριν από αυτό, δεν είχε περάσει ποτέ από τον δεύτερο γύρο.