Ο Sinner ήταν πολύ καλός, λένε οι απογοητευμένοι τενίστες του Davis Cup: ‘Jannik Sinner show’

WeLoveSports.gr

Ο αρχηγός Paul Haarhuis πίστευε ακράδαντα ότι η Ολλανδία θα μπορούσε να κερδίσει το Davis Cup φέτος. Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη Μάλαγα, η ολλανδική ομάδα έχασε ήδη από την Ιταλία στα προημιτελικά μετά τον καθοριστικό αγώνα διπλού. Ή στην πραγματικότητα κυρίως ένας παίκτης, ο Tallon Greekpoor, ο Wesley Koolhof και ο αρχηγός Haarhuis ανέλυσαν ομόφωνα μετά τη συνάντηση. «Φτάσαμε στο 1-0 πολύ ωραία και μετά ξεκίνησε το σόου του Jannik Sinner».

Η ολλανδική ομάδα ξεκίνησε στη νότια Ισπανία με μια σκληρή νίκη από τον Botic van de Zandschulp επί του Matteo Arnaldi. Στη συνέχεια ο Ιταλός Sinner που ήταν σε κορυφαία φόρμα έδειξε την κλάση του. Το νούμερο τέσσερα στον κόσμο νίκησε τον Greek Spoor στο απλό και πήρε τον συμπαίκτη του Lorenzo Sonego στο διπλό. Τελικό σκορ: 2-1 για τους Ιταλούς.

“Δεν περνάω”

«Μια απογοήτευση», έτσι το αποκάλεσε η Greekspor. Αλλά το ολλανδικό νούμερο 23 στον κόσμο ήταν επίσης ρεαλιστικό: ο Sinner, ο οποίος έφτασε στον τελικό στο ATP Finals την περασμένη Κυριακή, ήταν πολύ καλός.

“Έχετε απέναντί ​​σας έναν παίκτη που είναι ίσως ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι πολύ όμορφο και σημαντικό στο τένις. Αυτό το δείχνει σήμερα”, είπε ο Greekpoor.

Το ίδιο ένιωσε και ο Κούλχοφ, ο οποίος έχασε τον καθοριστικό αγώνα διπλού με την Greek Spoor. “Παίξαμε απέναντι σε δύο παιδιά που δεν έχασαν μπάλα για μιάμιση ώρα. Δεν υπήρχε τρόπος να περάσουμε.”

Δείτε τις συνεντεύξεις με τους Greek Spoor και τον Koolhof:

Ο αρχηγός Paul Haarhuis, ο οποίος ήταν τόσο θετικός για τις ευκαιρίες της ομάδας του εκ των προτέρων, έπρεπε επίσης να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ιταλία ήταν η καλύτερη στη Μάλαγα. Παρόλα αυτά, ο Koolhof και ο Greekpoor είχαν ευκαιρίες να κάνουν break στο διπλό. “Πρέπει να έχουμε και λίγη τύχη. Δεν κάναμε τις λίγες ευκαιρίες που είχαμε, και το έκαναν”, είπε ο προπονητής του τένις.

Κριτική επιλογής διπλών

Ο Haarhuis επέλεξε τον Koolhof και τον Greek Spoor στα καθοριστικά διπλά και είχε αφήσει εκτός επιλογής τον Matwé Middelkoop. Εντυπωσιακό, γιατί ο Middelkoop και ο Koolhof είναι ζευγάρι στο Davis Cup τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Ο Koolhof και η Greek Spoor δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί επίσημο διπλό μέχρι σήμερα.

Η κριτική αυτής της επιλογής είχε φτάσει και στη Μάλαγα, αλλά ο Haarhuis δεν μετάνιωσε για την απόφασή του παρά το απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Ο Captain Haarhuis δεν μετανιώνει που επέλεξε να διπλασιάσει: «Δεν άρπαξα ευκαιρίες»

«Είχα την αίσθηση ότι ένας απλός παίκτης που είναι σε φόρμα, που έχει αυτοπεποίθηση, προσθέτει περισσότερα…», εξήγησε ο Haarhuis για την επιλογή του για το Greek Spoor στο πλευρό του Koolhof. “Ξέρω ότι δεν έχω κάνει λάθος επιλογή. Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν γνώμη για αυτό. Ξέρουν πολύ λιγότερα από ό,τι ξέρω εγώ για το τένις, και επίσης πολύ λιγότερα για το πώς πάει ο καθένας.”

Ο Κούλχοφ συμφώνησε με τον εθνικό προπονητή. “Δεν νομίζω ότι ήταν πραγματικά στο χέρι μας. Ήταν απλά ασταμάτητοι. Ένιωσα ότι δεν είχε σημασία με ποιον έπαιζα. Ακόμα κι αν ο Paul και ο Jacco (Eltingh, ed.) ήταν εδώ, θα είχαν πέρασα δύσκολα.»

Δείτε τη σύνοψη της αναμέτρησης του Davis Cup μεταξύ Ολλανδίας και Ιταλίας εδώ:

Η ολλανδική ομάδα έχει εγκλωβιστεί στο Davis Cup μετά από μια απογοητευτική ήττα στο διπλό από την Ιταλία