Ο Sinner θέλει ιδιαίτερα να παίξει τένις ξανά μετά τις γιορτές: «Είπε «όχι» σε πολλά πράγματα»

WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    θα ακολουθήσει το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ

  • Φράνκλιν Στόκερ

    θα ακολουθήσει το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ

Ο Jannik Sinner δεν θα αλλάξει σύντομα. Ο 22χρονος Ιταλός είναι ο μεγάλος άνδρας στο ABN Amro Open στο Ρότερνταμ αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν θέλει να πρωταγωνιστήσει. Μετά την πλημμύρα επαίνων και επευφημιών για τον τίτλο του στο Australian Open τον Ιανουάριο, ο τενίστας από το Νότιο Τιρόλο θέλει τώρα να επιστρέψει στο παρκέ.

Ο Sinner χρειάστηκε να το αντιμετωπίσει τις τελευταίες εβδομάδες μετά την επιτυχία του στη Μελβούρνη. Επισκέφτηκε τον Ιταλό πρόεδρο και πρωθυπουργό στη Ρώμη, έκανε μια εκτενή φωτογράφιση στο Κολοσσαίο και, ολοκληρώνοντας όλα, έλαβε πρόσκληση στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Αλλά για το τελευταίο, ο Sinner τον ευχαρίστησε ευγενικά.

Ο τελικός του εμβληματικού φεστιβάλ ιταλικής μουσικής ήταν το περασμένο Σάββατο, αλλά τότε ο τενίστας προπονούνταν ήδη στο Ρότερνταμ Αχόι με, μεταξύ άλλων, τους Tallon Greekpoor και Jesper de Jong.

Το τένις είναι προτεραιότητα

«Είπα «όχι» σε πολλά πράγματα, επειδή η προπόνηση ήταν η κορυφαία προτεραιότητα», είπε ο Sinner. “Είχα λίγες μέρες άδεια και μετά άρχισα να προπονούμαι ξανά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Ο Sinner επέλεξε το τένις από το σκι: «Τότε δεν μπορείς να βλάψεις τον εαυτό σου»

Ο ήρεμος τρόπος με τον οποίο ο Sinner αφηγείται την ιστορία του ταιριάζει με τον υποτονικό χαρακτήρα του. Γεννήθηκε στο λιτό ορεινό χωριό San Candido στη βόρεια Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Μια περιοχή από την οποία κατάγονται κυρίως σκιέρ και διαθλητές, αλλά τενίστες; Ο Sinner φαίνεται να είναι η μεγάλη εξαίρεση, αν και παραμένει ένας τεράστιος λάτρης του σκι.

Η περιοχή στους ιταλικούς Δολομίτες είναι γνωστή για τους σκληρούς εργάτες της. “Αν πρέπει να είσαι στην ώρα σου, είσαι στην ώρα σου. Ή ακόμα και λίγο νωρίτερα. Είμαστε σαν ένα ελβετικό ρολόι. Νομίζω ότι είμαι και σκληρά εργαζόμενος. Αν πρέπει να είμαι στο γυμναστήριο στις 5 μ.μ., τότε Είμαι εκεί επίσης στις 5 μ.μ.», λέει ο Sinner.

Ο Sinner αυτή τη στιγμή ζει στο Μόντε Κάρλο, αλλά με περηφάνια μιλά για την περιοχή από την οποία κατάγεται. “Είναι ένα πολύ ήσυχο, ασφαλές και καθαρό μέρος της Ιταλίας. Οι άνθρωποι είναι πολύ ήσυχοι εκεί. Όσο πιο νότια πηγαίνεις στην Ιταλία, τόσο πιο χαοτικό γίνεται”, χαμογελά ο Sinner όταν τον ρωτούν για τις ρίζες του.

Μιλάει επίσης πολύ για το παρελθόν του στο σκι. Ο Sinner όχι μόνο μεγάλωσε με μια ρακέτα του τένις, ήταν επίσης πολύ ικανός στο σκι στο σλάλομ και στο γιγαντιαίο σλάλομ στα νιάτα του. Από την ηλικία των οκτώ έως το δωδέκατο ανήκε ακόμη και στην εθνική κορυφή στην ηλικιακή του κατηγορία. Μόλις στην ηλικία των δεκατριών ετών ο Sinner επικεντρώθηκε πλήρως στο τένις.

“Ο τραυματισμός είναι μια πιθανότητα με το σκι, το βρήκα δύσκολο. Δεν το έχεις αυτό με το τένις”, εξηγεί.

Ο Sinner εξακολουθεί να πηγαίνει για σκι όταν μπορεί. Για παράδειγμα, ήθελε να εξερευνήσει τις πίστες με τον θρυλικό πρώην σκιέρ Alberto Tomba τα Χριστούγεννα, αν και το ραντεβού ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

Το άτομο με το οποίο ο Sinner έχει ραντεβού είναι ο Botic van de Zandschulp. Οι δυο τους συναντιούνται αυτή την εβδομάδα στον πρώτο γύρο του ABN Amro Open. Ο Ολλανδός συνάντησε και τον Ιταλό τον Ιανουάριο στον εναρκτήριο γύρο του Australian Open.

Van de Zandschulp ξανά

Ο Sinner κέρδισε σε straight σετ στη Μελβούρνη. «Πλέον παίζουμε εντός έδρας, οπότε οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές», παραμένει σεμνός ο Ιταλός. “Σέβομαι πολύ τον Μπότιτς, είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Ο κόσμος θα είναι επίσης πίσω του, οπότε ελπίζω σε μια ωραία ατμόσφαιρα.”