Ο Sinner κερδίζει τον Medvedev και φτάνει στον τελικό του ATP Finals

WeLoveSports.gr

Ο Jannik Sinner προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το απόγευμα του Σαββάτου ο 22χρονος Ιταλός κέρδισε με 6-3, 6-7 (4), 6-1 τον Daniil Medvedev. Στην τελική μάχη, ο Sinner θα συναντήσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Carlos Alcaraz και Novak Djokovic, που θα διεξαχθεί απόψε.

Οι προηγούμενοι τέσσερις αγώνες που έδωσαν οι Sinner και Medvedev το 2023 ήταν τελικοί σε σκληρό γήπεδο, με δύο νίκες ο καθένας. Και αυτή τη φορά μετά βίας έδωσαν ο ένας στον άλλον μια ίντσα.

Ευκαιρία διακοπής

Ο Σίνερ πήρε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο με τον Μεντβέντεφ στο δεύτερο σετ. Αν και ο Μεντβέντεφ έχασε μια σημαντική ευκαιρία για μπρέικ με προβάδισμα 4-3, ο Ρώσος νούμερο τρία στον κόσμο πήρε το σετ μετά από τάι μπρέικ 7-6. Ο Σίνερ πήρε ξανά την πρωτοβουλία στο καθοριστικό τρίτο σετ, το οποίο κέρδισε πειστικά με 6-1.

Ο Sinner επωφελείται από το πλεονέκτημα έδρας στο Τορίνο και δεν έχει χάσει ακόμη αγώνα σε αυτό το τουρνουά, το ανεπίσημο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη φάση των ομίλων του λεγόμενου πράσινου ομίλου νίκησε διαδοχικά τους Στέφανο Τσιτσιπά, Νόβακ Τζόκοβιτς και Χόλγκερ Ρούν.