Ο Sinner κερδίζει το ABN Amro Open: «Σημαίνει πολλά για μένα»

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Sinner εκπληρώνει τον ρόλο του ως φαβορί στο ABN Amro Open και παίρνει τον τίτλο

Ο Jannik Sinner κέρδισε την 51η έκδοση του ABN Amro Open. Σε μια συναρπαστική τελική μάχη, ο Ιταλός κέρδισε στο Ρότερνταμ τον Alex De Minaur από την Αυστραλία: 7-5, 6-4.

«Είμαι χαρούμενος που σηκώνω το τρόπαιο εδώ, είναι μια φανταστική διοργάνωση», είπε ο Sinner στη συνέχεια. «Τώρα έχω γίνει νούμερο τρία στον κόσμο, που σημαίνει πολλά για μένα. Αλλά έχω πολλά ακόμα να βελτιώσω».

Παιχνιδιάρικος αγώνας

Ως πρόσφατος νικητής του Australian Open και νούμερο τέσσερα στον κόσμο, ο Sinner ήταν το κορυφαίο φαβορί για τη συνολική νίκη. Στα προηγούμενα έξι ματς με τον Ντε Μιναούρ έχασε μόνο ένα σετ.

Παρόλα αυτά, ο αγώνας κύλησε ισόπαλα για αρκετή ώρα. Ο Ιταλός και ο Αυστραλός κέρασαν το κοινό στο Ahoy σε μια συναρπαστική μάχη τένις υψηλού επιπέδου, η οποία ήταν γεμάτη από όμορφα ράλι.

Sinner after title στο Ρότερνταμ: «Αυτό σημαίνει πολλά για μένα»

Ο Αυστραλός έφτασε στο 5-5 στο πρώτο σετ με μπρέικ, μετά από τέσσερα χαμένα σετ πόντους για τον Σίνερ. Αλλά ένα παιχνίδι αργότερα, ο De Minaur έσπασε ξανά. Αυτό έγινε και στο δεύτερο σετ.

Νέο νούμερο τρία

Ο Sinner διαδέχεται τον Daniil Medvedev, τον οποίο έχασε σε τρία σετ στον τελικό πέρυσι. Ο Ρώσος αποχώρησε φέτος από το μεγαλύτερο τουρνουά τένις στην Ολλανδία.

Επειδή ο Μεντβέντεφ δεν έπαιξε και ο Σίνερ κέρδισε το τουρνουά, ο Ιταλός είναι νούμερο τρία στον κόσμο από τη Δευτέρα. Ο Μεντβέντεφ είναι τότε τέταρτος.

Ο 22χρονος Sinner έφτασε στον τελικό νικώντας τον Tallon Greek Spoor στα ημιτελικά και πλέον είναι αήττητος για δεκαπέντε συνεχόμενες αγωνιστικές. Τον περασμένο μήνα, ο Ιταλός κέρδισε τον πρώτο του τίτλο Grand Slam στο Australian Open.