Ο Sinner σώζει τον Djokovic κερδίζοντας τον Rune: και οι δύο φτάνουν στους τέσσερις τελευταίους ATP Finals

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γλίτωσε από μια σπάνια δεύτερη σερί ήττα στους τελικούς του ATP στο Τορίνο. Ο παγκόσμιος νούμερο ένα δεν είναι στη βέλτιστη φόρμα, αλλά κατάφερε να φύγει από το γήπεδο με χαμόγελο μετά από τρία σετ κόντρα στον Hubert Hurkacz. Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 7-6 (1), 4-6, 6-1.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, ο Σέρβος μπορούσε επίσης να πάρει μια ανάσα, γιατί ο Jannik Sinner, ο Ιταλός που είχε κερδίσει τον Djokovic την Τρίτη και είχε ήδη προκριθεί στα ημιτελικά, κέρδισε τον Holger Rune. Ως αποτέλεσμα, ο έξι φορές νικητής του τουρνουά τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο, καλό για μια θέση στα τέσσερα τελευταία.

Απέναντι στον Hurkacz, που μπήκε για να αντικαταστήσει τον τραυματία Στέφανο Τσιτσιπά, ο Djokovic έπρεπε να βασιστεί στη σκληρή δουλειά για δύο σετ και να ελπίζει σε λάθη σερβίς από την πολωνική ομάδα.

Αυτό τον οδήγησε σε τάι μπρέικ στο πρώτο σετ, στο οποίο και οι δύο παίκτες διατήρησαν τα σερβίς γκέιμς τους, στο οποίο ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε το παραπαίου σερβίς του Πολωνού. Στο δεύτερο σετ, ο Hurkacz ανταπέδωσε αλύπητα και το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα break για να ισοφαρίσει το σκορ στα σετ.

Τότε ο Τζόκοβιτς έδειξε την τάξη του. Ευκαιρία μπρέικ είχε μόνο για δεύτερη φορά στο ματς στο τρίτο σετ στο 2-1, αλλά αυτή τη φορά τις εκμεταλλεύτηκε. Ο υπερασπιστής πρωταθλητής στη συνέχεια προχώρησε και άφησε τον Hurkacz, ένατο στον κόσμο, χωρίς ευκαιρία.

Ο αμαρτωλός έρχεται στη διάσωση

Μετά από αυτό ήταν θέμα αναμονής για τον 36χρονο βετεράνο. Θα ερχόταν ο Sinner να τον σώσει ή ήταν το τέλος της ιστορίας στο ανεπίσημο Παγκόσμιο Κύπελλο; Ο Ιταλός έκανε ό,τι περίμενε μπροστά στο δικό του κοινό, αν και δεν πέρασε χωρίς αγώνα: 6-2, 5-7, 6-4.

Με φανταχτερό παιχνίδι και εκπληκτικές επιστροφές, ο Sinner έφτασε στο 4-0. Ο Ρούν, ο νικητής των δύο προηγούμενων ματς, απογοητεύτηκε και μπήκε στον πίνακα των αποτελεσμάτων με το παιχνίδι va banque, αλλά το σετ δεν μπορούσε να σωθεί.

Ο Δανός ανέκτησε την ψυχραιμία του στο δεύτερο σετ και αποδείχθηκε λιγότερο ευάλωτος στο δεύτερο σερβίς του. Εν τω μεταξύ, ο Sinner υπέφερε από πόνους στην πλάτη στο τέλος του σετ. Ο Rune εκμεταλλεύτηκε αμέσως και ήρθε μαζί με ένα λόμπ.

Στο συναρπαστικό τρίτο σετ, ο Sinner, αφού είχε ήδη χάσει πέντε break points, χτύπησε στο έκτο με ένα όμορφο βολέ.