Ο Sluiter ορίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής τένις στο WTA

WeLoveSports.gr

Ο Raemon Sluiter έχει οριστεί ως προπονητής της χρονιάς από την Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA). Ο Sluiter ξεκίνησε ως προπονητής της Jelina Svitolina φέτος. Ο Ουκρανός έφτασε στα ημιτελικά του Wimbledon υπό την ηγεσία του Ολλανδού τεχνικού. Το δίδυμο είχε καλές επιδόσεις και στο Roland Garros, με αποτέλεσμα να τερματίσει στα προημιτελικά.

Η Svitolina έγινε μητέρα το 2022, γεγονός που την έκανε να επιστρέψει στην παγκόσμια κορυφή ακόμα πιο υπέροχη. Η Svitolina ήταν τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη στα χρόνια της ακμής της, αλλά είχε πέσει αρκετά στις αρχές του τρέχοντος έτους. Τώρα βρίσκεται στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Συναγωνιστές

Ο πρώην κορυφαίος τενίστας έχει να ανταγωνιστεί άλλους προπονητές, οι οποίοι έχουν κυρίως κορυφαίους παίκτες υπό τη φροντίδα τους. Ο Anton Dubrov (προπονητής της Aryna Sabalenka), ο Brad Gilbert και ο Pere Riba (οι προπονητές της Coco Gauff), ο Emil Miske (προπονητής της Carolina Muchova), ο Stefano Vukov (προπονητής της Rybakina Elena) και ο Tomasz Wiktorowski (συνεργάζεται με την Agnieszka Radwantenska για τον άλλο τίτλο). .

Ο Sluiter εργάζεται ως προπονητής εδώ και αρκετά χρόνια. Για παράδειγμα, στο παρελθόν συνεργάστηκε με την Kiki Bertens και τον Tallon Greekpoor.