Ο Superior Sinner δίνει στην Ιταλία το δεύτερο Davis Cup μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Superior Sinner δίνει στην Ιταλία το δεύτερο Davis Cup μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας

Οι Ιταλοί τενίστες κατέκτησαν για δεύτερη φορά το Davis Cup. Στον τελικό της Μάλαγα, η Ιταλία κέρδισε με 2-0 την 28 φορές νικήτρια Αυστραλία, η οποία ήταν ηττημένη φιναλίστ από τον Καναδά πέρυσι.

Το 1976, οι Adriano Panatta, Corrado Barazzutti, Paolo Bertolucci και Antonio Zugarelli χάρισαν στην Ιταλία το Davis Cup κερδίζοντας τη Χιλή στη Χιλή. 47 χρόνια και τέσσερις χαμένοι τελικοί αργότερα, οι Jannik Sinner, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi, Lorenzo Sonego και Simone Bolelli ακολούθησαν τα βήματά τους.

Ο Arnaldi άνοιξε τη μπάλα με μια σκληρή νίκη επί του Alexei Popyrin, μετά την οποία ήταν ο Sinner που τελείωσε τη δουλειά.

Ο 22χρονος Sinner, ο οποίος είχε καθοδηγήσει προσωπικά την Ιταλία από τους Ολλανδούς και τη Σερβία του Novak Djokovic, αντιμετώπισε τον Alex De Minaur, τον οποίο είχε νικήσει πέντε συνεχόμενες φορές.

Ο De Minaur, νούμερο δώδεκα στον κόσμο, κέρδισε τους πρώτους πέντε πόντους και μετά πάλεψε για αυτό που άξιζε. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει πραγματικό αντίκτυπο απέναντι στον Sinner, ο οποίος έχασε τον τελικό του ATP Finals από τον Djokovic την περασμένη εβδομάδα και μπορεί να ονομαστεί νούμερο τέσσερα στον κόσμο.

Ο Ιταλός πέτυχε 35 νικητές σε σύγκριση με 17 από τον De Minaur, και βρόντηξε σε 6-3, 6-0 σε 1 ώρα και 22 λεπτά.

Ο Αρνάλντι βάζει την Ιταλία μπροστά

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Arnaldi είχε βάλει τους Ιταλούς σε έδρα κερδίζοντας το πρώτο κόμμα. Ο αριθμός 44 στον κόσμο πάλεψε με 7-5, 2-6, 6-4 επί του Alexei Popyrin (ATP-40).

Στο 5-4 του πρώτου σετ, τρία σετ πόιντ δεν ξοδεύτηκαν στον Αρνάλντι. Στη συνέχεια απέκλεισε δύο μπρέικ πόιντ και χρησιμοποίησε το τέταρτο σετ του στο 6-5. Μετά από ένα δραματικό δεύτερο σετ, ο Arnaldi ανέκαμψε στο τρίτο, αν και έπρεπε να σβήσει οκτώ break points.

Ο Πόπιριν κέρδισε τα σερβίς του παιχνίδια πολύ πιο εύκολα, μέχρι που έσπασε με 4-5 από το ιταλικό τεριέ, ο οποίος έχασε από τον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ στους προημιτελικούς από την Ολλανδία την Πέμπτη.

Sports Explainer: Άδειες εξέδρες και θυμωμένοι τενίστες, τι συμβαίνει με το Davis Cup;