Ο Swiatek αποδρά σε θρίλερ, ο Rybakina αποκλείστηκε στο Australian Open

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Iga Swiatek επέζησε ελάχιστα από τον δεύτερο γύρο του Australian Open με νίκη σε τρία σετ επί της Danielle Collins: 6-4, 3-6, 6-4. Η πέμπτη Jessica Pegula έχασε με 6-4, 6-2 από την Clara Burel.

Ο Swiatek, νούμερο ένα στον κόσμο και τέσσερις φορές πρωταθλητής Grand Slam, επέστρεψε από μια σχεδόν ηττημένη θέση απέναντι στον Αμερικανό Κόλινς. Η Πολωνή προηγήθηκε με σετ και μπρέικ όταν ο Κόλινς πήρε την πρωτοβουλία με δυνατά σουτ από την πίσω πλευρά. Ο Αμερικανός κέρδισε πέντε παιχνίδια, εν μέρει χάρη στο δυνατό σερβίς, και έφτασε στο 5-1.

Στη συνέχεια, η Swiatek αύξησε σημαντικά την πίεση. Ο Κόλινς έχασε τέσσερα σετ πόντους και πέτυχε τέσσερα διπλά λάθη (5-2). Στη συνέχεια έχασε άλλο ένα set point, αλλά κατάφερε να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει αγάπη σέρβιρε ακόμα το σετ.

Η 30χρονη Κόλινς είχε ήδη νικήσει την Πολωνή πριν από δύο χρόνια στον ημιτελικό της Μελβούρνης και έδειχνε να οδεύει προς τη δεύτερη νίκη της επί της Σβιάτεκ στην πέμπτη τους συνάντηση. Ο Κόλινς συνέχισε να παίζει δυνατά, προηγήθηκε με 4-2 και έφτασε στο 40-0 στο σερβίς της Πολωνίας. Ωστόσο, η Αμερικανίδα δεν μπόρεσε να περάσει και αφού το σκορ έγινε 4-4, φαινόταν κοντά στην απόγνωση.

Ο Swiatek έκανε το 5-4 με ένα παιχνίδι αγάπης και πήρε δύο πόντους αγώνα λίγες στιγμές αργότερα. Ο Κόλινς και πάλι δεν απέφυγε τον κίνδυνο και γυάλισε και τους δύο με υπέροχο τένις.

Ήθελε να αιφνιδιάσει τον Swiatek με ένα drop shot στο τρίτο match point, αλλά η Πολωνή ήταν σε εγρήγορση, έφτασε στην ώρα της και πέτυχε τον νικητήριο πόντο.

Η Μπλίνκοβα κερδίζει μετά από ρεκόρ τάι μπρέικ κόντρα στον Ριμπακίνα

Για τη Jelena Rybakina (3) έπεσε η αυλαία στον δεύτερο γύρο. Ο Καζάκος, ο ηττημένος φιναλίστ από το 2023, θα μπορούσε επίσης να κερδίσει την Άννα Μπλίνκοβα, αλλά δεν το έκανε: 4-6, 6-4, 6-7 (20-22).

Η Μπλίνκοβα σέρβιρε δύο φορές για τη νίκη στο τρίτο σετ, αλλά απέτυχε παρά τα δύο ματς πόντους. Ο Rybakina ανάγκασε ένα τάι μπρέικ και έγινε ιστορικό σε πόντους (42) και διάρκεια (32 λεπτά).

Ο Ρώσος (WTA-57) ήταν ο πρώτος που έλαβε πόντους αγώνα, αλλά έχασε και τους τέσσερις. Στη συνέχεια και οι δύο είχαν ευκαιρίες να κρίνουν το ματς και έξι πόντους αγώνα χάθηκαν στον Rybakina. Ο Καζάκος χτύπησε την μπάλα εκτός ορίων στο ένατο ματς πόιντ της Μπλίνκοβα.

Πέγκουλα κάτω

Ο Pegula έχασε σε μία ώρα και δέκα λεπτά από τον Burel, τον αριθμό 51 στον κόσμο. Η Γαλλίδα δεν μπορούσε να το πιστέψει η ίδια: “Δεν νομίζω ότι το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη πλήρως. Ακόμα τρέμω”, είπε στη συνέχεια η 22χρονη.

“Μπορώ ακόμα να δω την τελευταία μπάλα. Είμαι τόσο χαρούμενος που κατάφερα να την τελειώσω. Ήταν ένας καλός αγώνας και απλά προσπάθησα να μείνω στη στιγμή.”

Ο Burel δεν έχει φτάσει ποτέ στον τρίτο γύρο στο Australian Open. Στο παρελθόν τα κατάφερε στο Ρολάν Γκαρός και δύο φορές στο US Open.

Ο Pegula, ο οποίος έκανε τουλάχιστον 31 περιττά λάθη και σημείωσε μόνο εννέα νικητές, έφτασε στους προημιτελικούς στη Μελβούρνη στις τρεις τελευταίες εκδόσεις.