Ο Swiatek κερδίζει τη Sabalenka στους τελικούς του WTA και βρίσκεται κοντά στο νούμερο ένα

WeLoveSports.gr

Ο Iga Swiatek κέρδισε την Aryna Sabalenka σε απευθείας σετ: 6-3, 6-2 στους ημιτελικούς των τελικών WTA στο Κανκούν. Ο 22χρονος Πολωνός είναι επομένως μία νίκη μακριά από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Για να εκθρονίσει τη Σαμπαλένκα, τον σημερινό νούμερο ένα στον κόσμο, ο Σβιατέκ πρέπει να κερδίσει την Τζέσικα Πέγκουλα στον τελικό του τουρνουά του τέλους της χρονιάς. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η Swiatek ήταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ήταν νούμερο ένα για 75 εβδομάδες, αλλά την ξεπέρασε η Sabalenka στο US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Γρήγορο διάλειμμα Swiatek

Ο ημιτελικός αγώνας μεταξύ της Σβιάτεκ και της Λευκορωσίας Σαμπαλένκα διακόπηκε μετά από τρεις αγώνες το Σάββατο και διεξήχθη μια μέρα αργότερα. Η Πολωνίδα ήταν πιο γρήγορη από την αντίπαλό της στην επανεκκίνηση. Ανάγκασε ένα πρόωρο μπρέικ και πήγε 4-1 στο πρώτο σετ.

Η νικήτρια των τεσσάρων Grand Slam Swiatek είχε τον έλεγχο των δυνατών χτυπημάτων της αντιπάλου της και έκανε λιγότερα περιττά λάθη. Η Sabalenka, η περσινή χαμένη φιναλίστ, είχε την ευκαιρία να σπάσει δύο φορές τον Πολωνό, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο σετ δύο, ο Swiatek βρόντηξε. Έσπασε τη Sabalenka άλλες δύο φορές και κέρδισε τα δικά της σερβίς παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο 5-2 σημειώθηκε το πρώτο match point.

Στον τελικό, που θα διεξαχθεί μια μέρα αργότερα από το προγραμματισμένο λόγω των πολλών διακοπών της βροχής σε αυτό το τουρνουά, η Swiatek θα συναντήσει την Αμερικανίδα Pegula. Και οι δύο παίκτες δεν έχασαν σετ αυτό το τουρνουά.