Ο Swiatek κερδίζει τους τελικούς WTA για πρώτη φορά μετά από μια σούπερ εβδομάδα στο Κανκούν

WeLoveSports.gr

Ο Swiatek σαρώνει τον Pegula από το μέτριο μεξικάνικο γήπεδο τένις και κερδίζει τους τελικούς WTA

Η Iga Swiatek κέρδισε τους τελικούς WTA για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Κανκούν του Μεξικού. Η Πολωνίδα ήταν πολύ δυνατή για την Αμερικανίδα Jessica Pegula στον τελικό του πολυσυζητημένου τουρνουά: 6-1, 6-0.

Χάρη στη νίκη, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Grand Slam θα είναι το νέο νούμερο ένα στον κόσμο από την επόμενη εβδομάδα. Η Swiatek κατείχε αυτή τη θέση για τελευταία φορά στις 11 Σεπτεμβρίου, αφού είδε την πορεία της 75 εβδομάδων ως νούμερο ένα στον κόσμο να τελειώνει από τη Λευκορωσίδα Aryna Sabalenka.

Κυριαρχία Swiatek

Ο 22χρονος Swiatek άφησε ελάχιστα περιθώρια στον 29χρονο Pegula, ο οποίος, όπως και ο Swiatek, έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό του τουρνουά του τέλους της χρονιάς.

Ο Πολωνός παίκτης έπαιξε πολύ επιθετικά και δεν έδωσε ευκαιρία στον Pegula, ο οποίος είχε κερδίσει δύο από τα τρία προηγούμενα ματς με τη Swiatek τη φετινή σεζόν. Μόλις στο 5-0 στο δεύτερο σετ ο Pegula, νούμερο πέντε στον κόσμο, είχε την ευκαιρία να κάνει break.

Ο Swiatek διόρθωσε αμέσως αυτό το ελάττωμα, κέρδισε τρεις βαθμούς στη σειρά και εξασφάλισε τη συνολική νίκη.

Ο περήφανος Swiatek θα είναι ο νούμερο ένα και πάλι νωρίτερα από το αναμενόμενο: «Η επόμενη χρονιά έπρεπε να είναι η χρονιά μου»

Ο Swiatek σημείωσε επίσης ρεκόρ χάνοντας μόνο είκοσι παιχνίδια σε πέντε αγώνες στην πορεία του προς τον τίτλο. Από την εισαγωγή της φάσης των ομίλων το 2003, κανένας νικητής δεν έχει χάσει τόσο λίγα παιχνίδια στους τελικούς του WTA.

Το ρεκόρ κατείχε η Αμερικανίδα Σερένα Γουίλιαμς, η οποία έχασε 32 αγώνες στο δρόμο της για τον τίτλο της στους τελικούς του WTA το 2014.

Η τελική μάχη των τελικών του WTA θα μπορούσε να διεξαχθεί μόνο τη Δευτέρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο Μεξικό.