Ο Thompson (29) παίρνει τον πρώτο του τίτλο στο single και τη νίκη στο διπλό σε μια γεμάτη μέρα στο Μεξικό

WeLoveSports.gr

Ο Τζόρνταν Τόμπσον πέτυχε την πρώτη του νίκη σε τουρνουά ATP μονά σε ηλικία 29 ετών. Ο Αυστραλός ήταν πολύ δυνατός για τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Λος Κάμπος: 6-3,7-6 (4) και πέντε ώρες αργότερα κέρδισε επίσης το τουρνουά διπλών στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μεξικού.

Ο Τόμπσον, τεσσαρακοστός στην παγκόσμια κατάταξη, είχε χάσει τους δύο προηγούμενους τελικούς του σινγκλ, και οι δύο στο χορτάρι του Ρόσμαλεν (2019 και 2023).

Πολυάσχολη τελευταία μέρα

Μετά τον τελικό εναντίον του Ruud, ο Thompson είχε λίγο χρόνο για να απολαύσει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά. Μια ώρα αργότερα περίμενε ο ημιτελικός και ο τελικός του τουρνουά διπλών, τον οποίο κέρδισε με συνεργάτη στο διπλό τον Max Purcell. Ο Thompson είχε ήδη κερδίσει ένα τουρνουά ATP τρεις φορές στο παρελθόν ως παίκτης του διπλού.

Με δύο τελικούς και έναν ημιτελικό, έπαιξε περισσότερες από πέντε ώρες τένις την τελευταία μέρα, συνολικά σχεδόν δεκαοκτώ ώρες σε πέντε ημέρες για τον Thompson στο γήπεδο του Los Cabos.

Το γεγονός ότι ο Αυστραλός χτύπησε στο απλό μπορεί να ονομαστεί θαύμα. Πάλεψε για τη νίκη στους προημιτελικούς κόντρα στον Alex Michelsen μετά από ένα έλλειμμα 6-0, 3-0 και ήταν στο γήπεδο μέχρι πολύ μετά τα μεσάνυχτα στον ημιτελικό του 3 ωρών και 40 λεπτών εναντίον του Alexander Zverev.

Ο ημιτελικός του διπλού τουρνουά αναβλήθηκε στη συνέχεια για την τελευταία ημέρα και παίχτηκε μετά τον τελικό του εναντίον του Ρουντ.

Κόντρα στον Νορβηγό τα πράγματα κύλησαν ομαλά σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς του Thompson, αν και ο Αυστραλός χρειάστηκε να ξεπεράσει τέσσερα break points στο πρώτο game και έχασε το προβάδισμα 5-3 στο δεύτερο σετ.

Επίσης στο τουρνουά διπλών, ο Thompson -με τον Purcell- ήταν πολύ δυνατός για τον Ruud, ο οποίος είχε ως παρτενέρ τον William Blumberg: 7-6 (1), 6-3. Στον τελικό, οι Thompson και Purcell κέρδισαν στη συνέχεια με 7-5, 7-6 (2) εναντίον των Gonzalo Escorbar και Aleksander Nedovyesov, επιτρέποντας στον Thompson να πανηγυρίσει τελικά δύο τίτλους βαθιά μέσα στη νύχτα (3:00 π.μ. τοπική ώρα).