Ο Thompson (29) παίρνει τον πρώτο του τίτλο ATP και τη διπλή νίκη σε ένα υπέροχο τουρνουά στο Los Cabos

WeLoveSports.gr

Ο Τζόρνταν Τόμπσον πέτυχε την πρώτη του νίκη σε τουρνουά ATP σε ηλικία 29 ετών. Ο Αυστραλός ήταν πολύ δυνατός για τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Λος Κάμπος: 6-3,7-6 (4) και πέντε ώρες αργότερα κέρδισε επίσης το τουρνουά διπλών στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μεξικού.

Ο Τόμπσον, τεσσαρακοστός στην παγκόσμια κατάταξη, είχε χάσει τους δύο προηγούμενους τελικούς του σινγκλ, και οι δύο στο χορτάρι του Ρόσμαλεν (2019 και 2023).

Πολυάσχολη τελευταία μέρα

Μετά τον τελικό εναντίον του Ruud, ο Thompson είχε λίγο χρόνο για να απολαύσει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά. Ο Αυστραλός συνέχισε μια ώρα αργότερα με τον ημιτελικό και τον τελικό του τουρνουά διπλού, τον οποίο κέρδισε με παρτενέρ τον Μαξ Πέρσελ στο διπλό. Ο Thompson είχε ήδη κερδίσει ένα τουρνουά ATP τρεις φορές στο παρελθόν ως παίκτης του διπλού.

Με δύο τελικούς και έναν ημιτελικό, έπαιξε περισσότερες από πέντε ώρες τένις την τελευταία μέρα, συνολικά σχεδόν δεκαοκτώ ώρες σε πέντε ημέρες για τον Thompson στο γήπεδο του Los Cabos.

Το ότι πλέον χτύπησε και στο single είναι θαύμα. Πάλεψε για τη νίκη στους προημιτελικούς κόντρα στον Alex Michelsen μετά από ένα έλλειμμα 6-0, 3-0 και ήταν στο γήπεδο μέχρι πολύ μετά τα μεσάνυχτα στον ημιτελικό του 3 ωρών και 40 λεπτών εναντίον του Alexander Zverev.

Οι ημιτελικοί του διπλού τουρνουά αναβλήθηκαν στη συνέχεια για την τελευταία ημέρα και παίχτηκαν μετά τον τελικό του εναντίον του Ρουντ.

Κόντρα στον Νορβηγό τα πράγματα κύλησαν ομαλά σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς του Thompson, αν και ο Αυστραλός χρειάστηκε να ξεπεράσει τέσσερα break points στο πρώτο game και έχασε το προβάδισμα 5-3 στο δεύτερο σετ.

Ο Thompson – με τον Purcell – ήταν επίσης πολύ δυνατός για τον Ruud και τον διπλό συνεργάτη του William Blumberg στο τουρνουά διπλών: 7-6 (1), 6-3. Στον τελικό, το δίδυμο της Αυστραλίας κέρδισε με 7-5, 7-6 (2) εναντίον των Γκονζάλο Εσκόρμπαρ και Αλεξάντερ Νεντοβιέσοφ, επιτρέποντας τελικά στον Τόμπσον να πανηγυρίσει δύο τίτλους βαθιά μέσα στη νύχτα (3:00 π.μ. τοπική ώρα).