Ο Van de Zandschulp απλώς υστερεί απέναντι στον Davidovich στο Wimbledon

Ο Botic van de Zandschulp δεν κατάφερε να φτάσει στον τρίτο γύρο στο Wimbledon. Το νούμερο 44 στον κόσμο, που παλεύει με τη φόρμα του εδώ και εβδομάδες, έδειξε ανάκαμψη στον αγώνα του με τον Ισπανό Alejandro Davidovich Fokina (ATP-34), αλλά δεν ήταν αρκετό για τη νίκη: 1-6, 6-2 , 2- 6, 3-6.

Όλοι οι Ολλανδοί αποκλείονται πλέον στο single: οι Tallon Grepes και Gijs Brouwer έχουν ήδη χάσει στον πρώτο γύρο.

Μετά τη σκληρή νίκη του την Πέμπτη επί του Κινέζου Zhang Zhizhen, ο Van de Zandschulp φάνηκε να έχει ένα δυνατό ξεκίνημα απέναντι στον Davidovich. Στο πρώτο του σερβίς, έκανε το 40-0, αλλά ο Νταβίντοβιτς αντέκρουσε μετά από ένα διπλό σφάλμα και μια εκτροπή του φορ σήμαινε το πρώτο μπρέικ του αγώνα.

Δύο παιχνίδια αργότερα, ο Van de Zandschulp παρουσίασε ξανά διπλό σφάλμα στο σημείο διακοπής και του επιτράπηκε να θεωρήσει το σετ χαμένο. Η κατανομή των πόντων στο εναρκτήριο σετ (27-13 υπέρ της Ισπανίας) μίλησε πολύ.

Ο Van de Zandschulp ξύπνησε μόνο στο 1-4 στο δεύτερο σετ κόντρα στον Zhang, τώρα επέστρεψε στο μάθημά του νωρίτερα. Το σερβίς ξαφνικά φροντίστηκε καλύτερα και παίζοντας τένις είχε περισσότερα να καταρρεύσει απέναντι στον Davidovich, το οποίο κατάφερε αμέσως να σπάσει με προβάδισμα 1-0.

Μετά από ένα χαμένο break point στο 4-1, ήταν ακόμα ένα χτύπημα στο 5-2 για τον Ολλανδό, ο οποίος είχε καλό μάτι στα drop σουτ που χρησιμοποιούσε συχνά ο Davidovich.

Ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να προωθηθεί. Σε γωνία από μερικές εξαιρετικά βαθιές επιστροφές, ο Van de Zandschulp παρέδωσε αμέσως το σερβίς του στο τρίτο σετ. Μια ακριβή διορατικότητα. Αν και υπήρχαν ακόμα αρκετές πιθανότητες να κάνει κάτι πίσω απέναντι στον Νταβίντοβιτς, ο οποίος χρησιμοποίησε το υπαίθριο σερβίς αρκετές φορές, ο σκληρός Ισπανός πάντα έσωζε τον εαυτό του από τις δύσκολες καταστάσεις.

Ο Van de Zandschulp, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο με έξι σερί ήττες, είχε επίσης ένα λανθασμένο ξεκίνημα στο τέταρτο σετ. Μεταξύ άλλων, το έβδομο διπλό σφάλμα του στο ματς του κόστισε σερβίς 1-1. Και τέλος μια θέση στον τρίτο γύρο.