Ο Van de Zandschulp βράζει στο Κατάρ: πρώτα πέναλτι και μετά ήττα

WeLoveSports.gr

Ο Botic van de Zandschulp δεν επέζησε στον πρώτο γύρο του Qatar Open. Ο 28χρονος Ολλανδός τενίστας νίκησε τον Γάλλο Gaël Monfils σε δύο σετ στο τουρνουά ATP της Ντόχα: 6-1, 7-6 (9).

Ο δέκατος όγδοος πόντος στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ ήταν περίεργος. Αφού ο Van de Zandschulp προηγήθηκε με 9-8, χτύπησε άγρια ​​την μπάλα, με αποτέλεσμα να πέσει πέναλτι και να κάνει το 9-9. Ήταν ενδεικτικό της απογοήτευσης του Ολλανδού, ο οποίος έσπασε μια ρακέτα νωρίτερα στο σετ.

Ο Van de Zandschulp έπαιξε την περασμένη Κυριακή στο Ahoy στο Ρότερνταμ, όπου ήταν χαμένος φιναλίστ μαζί με τον Robin Haase στο διπλό ανδρών στο ABN Amro Open.

Ο Monfils ήταν για λίγο έκτος στην παγκόσμια κατάταξη το 2016, αλλά ο 37χρονος βετεράνος έχει πλέον πέσει στην 68η θέση, δύο θέσεις υψηλότερα από τον Van de Zandschulp. Και οι δύο έχασαν από τον Jannik Sinner την περασμένη εβδομάδα στο Ρότερνταμ, με τον Monfils να καταφέρνει ακόμα να πάρει ένα σετ από τον νικητή του ιταλικού τουρνουά.

Αχρείαστα λάθη

Ο αγώνας στη Ντόχα δεν ξεκίνησε καλά για τον Φαν ντε Ζάντσχουλπ. Ο Μονφίλς έσπασε αμέσως το πρώτο σερβίς γκέιμ του Ολλανδού, ο οποίος στη συνέχεια έχασε δύο ευκαιρίες μπρέικ στο σερβίς του Γάλλου λόγω περιττών λαθών. Χάθηκε και το δεύτερο σερβίς του Van de Zandschulp, μετά το οποίο ο Monfils πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-1.

Στο δεύτερο σετ, ο Van de Zandschulp απέκτησε περισσότερο έλεγχο στο δικό του παιχνίδι και κατάφερε να διατηρήσει τα δικά του σερβίς. Με το σπάσιμο του Monfils στο έκτο παιχνίδι, προηγήθηκε με 5-2,

Έξι σετ πόιντ χάθηκαν στη συνέχεια για τον Ολλανδό, επιτρέποντας στον Γάλλο να επιστρέψει στο 6-6. Στο 6-3 στο τάι μπρέικ, ο Μονφίλς πήρε τρία ματς πόντους. Ο Ολλανδός επέζησε και των τριών, πήρε ο ίδιος δύο σετ πόντους, αλλά το τάι μπρέικ πήγε στον Γάλλο με 11-9, ο οποίος κέρδισε το δεύτερο σετ και το ματς.

Ακύρωση ελληνικού στίβου

Νωρίτερα, ο Tallon Greekpoor αποχώρησε την τελευταία στιγμή από τον αγώνα του στον πρώτο γύρο με τον Γάλλο Hugo Grenier. Δεν έχει ακόμη αναρρώσει πλήρως από τη δύσκολη εβδομάδα του στο ABN Amro Open, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, και παλεύει με προβλήματα στη μέση.

Μετά το ABN Amro Open, ο διευθυντής του τουρνουά και πρώην τενίστας Richard Krajicek έριξε λίγο φως στους Tallon Greekpoor και Botic van de Zandschulp.

Krajicek: “Ο Griekspoor και ο Van de Zandschulp μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον”