Ο Van de Zandschulp δίνει το προβάδισμα στην προκριματική ολλανδική ομάδα: «Το παιχνίδι είναι ακόμα μεταβαλλόμενο»

Botic από το Zandschulp

Ο Botic van de Zandschulp φαίνεται να βρίσκει σταδιακά τον δρόμο της επιστροφής. Ο τενίστας έδωσε προβάδισμα 1-0 στην Ολλανδία κόντρα στην Κροατία στον τελευταίο αγώνα των ομίλων των τελικών του Davis Cup στο Σπλιτ. Κέρδισε με 6-3, 3-6, 7-5 τον Duje Ajdukovic.

Η Ολλανδία είχε ήδη εξασφαλίσει τη νίκη του ομίλου πριν από τη συνάντηση με την Κροατία, αφού η Φινλανδία σημείωσε μια εκπληκτική νίκη 3-0 επί των Ηνωμένων Πολιτειών το Σάββατο. Η ολλανδική ομάδα νίκησε προηγουμένως τη Φινλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες στον όμιλο Δ.

Η ομάδα του αρχηγού Paul Haarhuis προκρίθηκε στο Final 8 του Davis Cup με τη νίκη του ομίλου. Το τελικό τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 26 Νοεμβρίου στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Βαθμολογία ομάδα Δ (οι αριθμοί 1 και 2 συνεχίζονται)

Ολλανδία 2-4 (4-2)
Φινλανδία 3-4 (6-3)
Ηνωμένες Πολιτείες 3-2 (3-6)
την Κροατία 2-0 (2-4)

Ο Van de Zandschulp βγήκε από μια δύσκολη περίοδο, αλλά έκανε εντύπωση στον δεύτερο αγώνα της ολλανδικής ομάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη, με μια ωραία νίκη επί του κορυφαίου δεκαπέντε παίκτη Tommy Paul.

Ο Van de Zandschulp ξεκίνησε επίσης καλά απέναντι στον Ajdukovic, το παγκόσμιο νούμερο 206. Τότε ήταν ένας αγώνας για τον Ολλανδό, αλλά κέρδισε το ματς βαθιά στο τρίτο σετ.

«Είμαι ακόμα μεταβλητός»

«Το παιχνίδι μου δεν είναι ακόμα εκεί που πρέπει», είπε στη συνέχεια ο Van de Zandschulp. “Έπαιξα ένα καλό ματς με τον Paul, αλλά στους άλλους δύο αγώνες ήμουν ασυνεπής. Ελπίζω να ανακτήσω το περσινό μου επίπεδο στα επόμενα τουρνουά.”

Ο Tallon Greekpoor (μονό) και ο Wesley Koolhof/Matwé Middelkoop (διπλό) θα παίξουν επίσης σήμερα για την Ολλανδία με τους Κροάτες.