Ο Van de Zandschulp δεν μπορεί να βλάψει τον αγαπημένο Sinner στο ABN Amro Open

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Van de Zandschulp δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον Sinner στο ABN Amro Open

Ο Botic van de Zandschulp δεν μπόρεσε να προκαλέσει έκπληξη στον πρώτο γύρο του ABN Amro Open απέναντι στο κορυφαίο φαβορί Jannik Sinner: 3-6, 3-6.

Ήταν ο πρώτος αγώνας για τον Sinner – νούμερο ένα στη λίστα σποράς στο Ρότερνταμ – από τότε που κέρδισε το Australian Open πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Ο Van de Zandschulp δυσκολεύτηκε να πάρει τους πόντους του σερβίς και στο πέμπτο game του πρώτου σετ, ο Sinner κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα breaking ευκαιρία. Ο Van de Zandschulp ήταν περιστασιακά λίγο ατημέλητος στο παιχνίδι του και η διαφορά μεταξύ του αριθμού 4 και του 66 στην παγκόσμια κατάταξη επιβεβαιωνόταν ολοένα και περισσότερο από τον Ιταλό.

«Δεν ήταν πολύ κακό»

«Ήλπιζα ότι μετά τον τίτλο του στο Australian Open εδώ στο Ahoy θα έπρεπε να κάνει break στον πρώτο γύρο, αλλά αυτό δεν ήταν πολύ κακό», είπε στη συνέχεια ο Van de Zandschulp. «Ίσως θα μπορούσα να είχα κάνει λιγότερα λάθη, αλλά νομίζω ότι το επιβάλλει και σε εσάς».

Ο Van de Zandschulp δεν έχει καμία πιθανότητα απέναντι στον Sinner: “Ήλπιζα ότι θα έπρεπε να μπει”

Ο Van de Zandschulp έδειξε την κλάση του κατά καιρούς, ειδικά με το δυνατό φορεχάντ του, αλλά έκανε επίσης πάρα πολλά λάθη (δώδεκα) και τα σερβίς παιχνίδια του Sinner ήταν πολύ σταθερά για να έχει μια ευκαιρία.

Στη συνέχεια, ο Sinner φάνηκε να επιβραδύνει λίγο στο δεύτερο σετ και δεν άφησε περιθώρια στον Van de Zandschulp, αλλά ο Ολλανδός ανέκαμψε αρκετά καλά και κατάφερε να σκοράρει αρκετούς ωραίους πόντους.

Πόντοι αγώνα

Όπως και στο πρώτο σετ, ο Van de Zandschulp μπήκε σε μπρέικ νωρίς σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με 40-0. Ο Sinner δεν παραιτήθηκε από αυτό το πλεονέκτημα, αν και άφησε δύο πόντους αγώνα αχρησιμοποίητα στο 5-2.

Ο Sinner ήταν «λίγο νευρικός» εναντίον του Van de Zandschulp: «Αλλά μου αρέσει αυτό»

Ο Van de Zandschulp παραιτήθηκε γρήγορα για να νικήσει.

“Αν βγει έτσι, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο κόλπο σε αυτό. Απλώς έπαιξε πολύ καλά για αυτό. Νομίζω ότι αν θέλεις να νικήσεις ένα αγόρι έτσι, πρέπει να έχει μια κακή μέρα και εγώ πρέπει να περάσω μια καλή μέρα.”

Δύο πρώην νικητές

Ο τελικός αγώνας της ημέρας ήταν μεταξύ δύο πρώην νικητών: του δεύτερου Ρώσου Andrej Rublev (2021) και του Καναδού Felix Auger-Aliassime (2022).

Ο Ρούμπλεφ κέρδισε με 3-6, 7-6 (8), 7-5, αλλά έπρεπε να αποκλείσει τρία ματς στη σειρά στο τρίτο σετ.