Ο Van de Zandschulp εγκλωβίστηκε στο Ώκλαντ, η Ρωσία προκρίνεται στους προημιτελικούς στο Χόμπαρτ

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Botic van de Zandschulp αποκλείστηκε στους όγδοους τελικούς του τουρνουά ATP του Ώκλαντ. Έχασε σε απευθείας σετ από τον Χιλιανό Αλεχάντρο Ταμπίλο (7-5, 6-3).

Η Arantxa Rus έφτασε στα προημιτελικά στην Ωκεανία. Ο Ολλανδός νούμερο 50 στον κόσμο νίκησε τη Γαλλίδα Varvara Gratsjeva (WTA-39) σε δύο σετ στο τουρνουά Hobart: 6-2, 6-3.

Τα τουρνουά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία χρησιμεύουν ως προετοιμασία για το Australian Open για τενίστες. Το πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς του τένις ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή στη Μελβούρνη.

Ο Ρώσος, ο οποίος είχε νικήσει τη νεαρή Τσέχα Linda Fruhvirtová σε τρία σετ στον πρώτο γύρο, πήρε το πρώτο σετ μετά από ένα μπρέικ στον τέταρτο αγώνα. Ο 33χρονος Ρώσος πίεσε και στο δεύτερο σετ στο τέταρτο παιχνίδι. Η Γκράτσεβα επέστρεψε στο 4-3, αλλά μετά τελείωσε.

Στον επόμενο γύρο, η Ρωσίδα θα συναντήσει την πρώτη σποραδή Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς, από την οποία έχασε τα δύο προηγούμενα ματς.

Δεύτερη ήττα του Van de Zandschulp

Απέναντι στο Χιλιανό νούμερο 82 στον κόσμο, ο Van de Zandschulp είχε αμέσως break point στο πρώτο παιχνίδι. Στο 5-4 του επετράπη να σερβίρει για το σετ, αλλά ξαφνικά ο Tabilo έδειξε το καλύτερο παιχνίδι του και πήρε τρία παιχνίδια στη σειρά.

Ο Χιλιανός προκριματικός συνέχισε αυτή την τάση στο δεύτερο σετ και έβαλε τον Van de Zandschulp πίσω με 0-3. Ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να συνέλθει από εκείνο το χτύπημα. Τότε ο Tabilo χρειαζόταν μόνο ένα match point για να αποφασίσει το παιχνίδι.

Σήμαινε τη δεύτερη ήττα της χρονιάς για τον Van de Zandschulp, ο οποίος έπαιξε το δεύτερο τουρνουά του στο Auckland υπό τον νέο του Σουηδό προπονητή Johan Örtegren. Πριν από μια εβδομάδα αποκλείστηκε επίσης στον δεύτερο γύρο του τουρνουά ATP του Χονγκ Κονγκ. Στη συνέχεια έχασε από το 18χρονο κινέζο ταλέντο Juncheng Shang.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Van de Zandschulp έφτασε στον όγδοο τελικό στο Auckland νικώντας τον Αμερικανό υπηρεσιακό όπλο Christopher Eubanks (ATP-29) σε δύο σετ.