Ο Van de Zandschulp ελπίζει να βρει τον δρόμο για την κορυφή με τον Σουηδό προπονητή τένις

WeLoveSports.gr

Ο τενίστας Botic van de Zandschulp βρήκε νέο προπονητή. Ο Σουηδός Johan Örtegren θα βοηθήσει άμεσα το νούμερο 50 του κόσμου στην προετοιμασία, μεταξύ άλλων, για το Australian Open στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Van de Zandschulp είχε μια δύσκολη χρονιά, εν μέρει λόγω τραυματισμών, στην οποία άλλαξε προπονητή δύο φορές. Ο τενίστας από το Veenendaal, ο οποίος έφτασε στους προημιτελικούς του US Open το 2021 και μάλιστα έφτασε για λίγο στην πρώτη εικοσάδα της παγκόσμιας κατάταξης στα μέσα της περασμένης χρονιάς, χώρισε με τον προπονητή Peter Lucassen τον Φεβρουάριο.

«Είναι επίσης δύσκολο για τον Σβεν», είπε προηγουμένως ο Van de Zandschulp, ο οποίος δυσκολεύτηκε από τραυματισμούς. «Θέλει να δουλέψει πάνω σε πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να προπονηθούμε με κάποιο είδος εγχειριδίου, γιατί δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Van de Zandschulp έχει δείξει περιστασιακά την κλάση του, συμπεριλαμβανομένου του Davis Cup.

“Ομάδα Botic”

Ο 45χρονος Örtegren είναι συνδεδεμένος με το «Good to Great», μια ακαδημία τένις στη Στοκχόλμη που διευθύνουν οι πρώην επαγγελματίες Magnus Norman, Nicklas Kulti και Mikael Tillström. Εν όψει του Davis Cup, ο Tallon Greekpoor, ο υψηλόβαθμος Ολλανδός τενίστας, εξακολουθούσε να προπονείται στα γήπεδα της Στοκχόλμης.

Ο ίδιος ο Örtegren ήταν ένας μέτριος επαγγελματίας γύρω στο τέλος του αιώνα. Ως προπονητής ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Λάουρα Ρόμπσον, Γιοχάνα Λάρσον και πιο πρόσφατα τον Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς.

«Ανυπομονώ να γίνω μέλος της «Team Botic»», δήλωσε ο Σουηδός σε δήλωση Τύπου. «Έχω δει τον Μπότιτς να παίζει πολύ τελευταία. […] Πιστεύω πραγματικά στις δυνατότητές του ως κορυφαίος τενίστας και ανυπομονώ να συνεργαστούμε».