Ο Van de Zandschulp ξανακόβει με τον κόουτς Groeneveld μετά από σχεδόν έξι μήνες

WeLoveSports.gr

Λιγότερο από έξι μήνες αφότου ο Botic van de Zandschulp άρχισε να συνεργάζεται με τον Sven Groeneveld, χώρισε ξανά με τον προπονητή του.

«Αποφασίστηκε αμοιβαία ότι δεν υπάρχει επαρκής βάση για περαιτέρω συνεργασία το 2024», δήλωσε η διοίκηση του παγκόσμιου νούμερο 65. Ο Groeneveld απουσίαζε από τον αγώνα του Van de Zandschulp στον πρώτο γύρο στη Βασιλεία τη Δευτέρα, στον οποίο ο Ολλανδός κέρδισε τον Roberto Bautista Agut.

Η συνεργασία μεταξύ Van de Zandschulp και Groeneveld ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν ο Van de Zandschulp ήταν ακόμα 29ος στην παγκόσμια κατάταξη.

Βλάβη

Ο Van de Zandschulp είχε μια κάπως απογοητευτική σεζόν, εν μέρει λόγω τραυματισμών. Ο 28χρονος Ολλανδός δεν προχώρησε πέρα ​​από τον δεύτερο γύρο σε κανένα από τα τέσσερα τουρνουά Grand Slam. Έφτασε στον τελικό του γηπέδου του Μονάχου.

Μόλις πριν από ένα μήνα, παρά το δύσκολο ξεκίνημα, ο Van de Zandschulp εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μπορούσε να ζήσει σπουδαία πράγματα με τον Groeneveld το 2024. “Θέλω να δείξω στον Σβεν τι είμαι ικανός, τι έχω να προσφέρω. Δεν το έχω καταφέρει ακόμα”, είπε.

“Είναι επίσης δύσκολο για τον Sven. Θέλει να δουλέψει πάνω σε πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να προπονηθούμε με ένα είδος εγχειριδίου, γιατί δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.”

Ο Groeneveld έχει καθοδηγήσει στο παρελθόν κορυφαίους παίκτες του κόσμου όπως οι Roger Federer, Michael Stich, Monica Seles, Maria Sharapova και Mary Pierce, αλλά ποτέ δεν είχε συνδεθεί με έναν Ολλανδό στο ATP και στο WTA Tour.