Ο Van de Zandschulp ξεκινά τη νέα χρονιά του τένις με νίκη στο Χονγκ Κονγκ

WeLoveSports.gr

Με νίκη ξεκίνησε τη νέα σεζόν του τένις ο Botic van de Zandschulp. Το νούμερο πενήντα στον κόσμο κέρδισε με 7-5, 6-1 τον Ιάπωνα Shintaro Mochizuki στον πρώτο γύρο στο τουρνουά ATP στο Χονγκ Κονγκ.

“Οι στόχοι μου για φέτος; Να παραμείνω σε φόρμα όλη τη χρονιά και να παίξω όλα τα τουρνουά που θέλω να παίξω”, είπε στη συνέχεια ο Van de Zandschulp. Θα παίξει στο τουρνουά του Ώκλαντ την επόμενη εβδομάδα πριν ξεκινήσει το Australian Open στις 14 Ιανουαρίου.

Για τον Ολλανδό, το 2023 ήταν μια χρονιά που έπρεπε να ξεχάσει γρήγορα. Έχασε πόντους αγώνα για τον πρώτο του τίτλο στο ATP στο Μόναχο, στη συνέχεια τραυματίστηκε, έχασε τη θέση του στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης και αντάλλαξε τον προπονητή Σβεν Γκρόενεβελντ με τον Σουηδό Γιόχαν Όρτεγκεν.

Εννέα παιχνίδια στη σειρά

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Van de Zandschulp είχε ακόμα γεμάτα τα χέρια του στο πρώτο σετ απέναντι στον 20χρονο Mochizuki, νούμερο 137 στον κόσμο. Έμεινε πίσω δύο φορές με ένα μπρέικ, αλλά σιγά σιγά άρχισε να παίζει καλύτερα και κέρδισε εννέα παιχνίδια στη σειρά από 3-5.

Θα συναντήσει τον Σανγκ Γιουντσένγκ, νούμερο 183 στον κόσμο, στον όγδοο τελικό.